23.12.2010

Talo on pystyssä, joulu voi tulla


Siellä se nyt nätisti seisoo tontilla omalla paikallaan. Vielä vähän kesken, mutta pystyssä kuitenkin.

Perjantaina paketti saapui kahden täysperävaunurekan kyydissä tontille ja 52 elementtiä, noin 20 kattoristikkoa ja melkoinen määrä puutavaraa purettiin aamun aikana tontille. Vielä purun ollessa käynnissä, meillä aloitettiin asennuksen valmistelu. Keskelle taloa, viiston sisäkaton kohdalle hitsattiin kiinni teräspilarit ja elementtien alaohjauspuut taisivat olla paikoillaan jo ennen rekkojen lähtöä.

Tästä perjantaiaamuna lähdettiin lumisateessa kasauspuuhiin.
Kattoristikoiden purkamisesta aloitettiin.
Ja talvista oli aamusta lähtien.
Hyvin tontille mahtuivat tavarat.
Reivaustuet laitettiin sisäpuolelle kaivinkoneella paikalleen jo etukäteen.
Jokunen elementti saatiin purettua sisäpuolellekin.
Elementit nostettiin nipuissa autosta ulos.
Tontti alkaa täyttymään tavarasta.

Meillä talopaketti asennettiin omin voimin. Talkoolaisiin oli kuitenkin valikoitunut Jyväskylästä ja Jämsästä Peabin ykkösmiehet, joten ammattitaitoa meidän omassa asennusporukassa kyllä riitti. Kiitos vielä kaikille talkoolaisille! Elementit saatiin nostettua perjantain ja lauantaiaamun aikana paikoilleen.  Ja pystytyksen ohessa pihassa varastona toimiva merikonttikin sai hyllyt, nyt pysyvät tavarat järjestyksessä ja hämärässäkin on mahdollista löytää sieltä jotakin.
Ensimmäiset elementit paikallaan.

Ensimmäinen seinä kutakuinkin paikallaan.
Viimeinen aukko.

16.12.2010

Huomenna!

Huomenaamulla saapuu tontille Omatalon rekka kyydissään meidän Trend-talo! Ja meillä ollaan valmiita!

13.12.2010

Pikkujouluperjantai, leffalauantai ja pakkassunnuntai


Viikonloppuna pikkujouluilimme Teemun kanssa Tampereella työpaikkani järjestämissä pikkujouluissa. Hauskan illan ohessa paljastui, että saamme firmalta joululahjaksi Ipadit. Ei huono! Sitäkin siis nyt odotan kuin kuuta nousevaa! Lauantai loikoiltiin välillä sohvalla ja sängyllä ja katseltiin leffoja. Leffalistalla oli mm. niin hyvä Twilight - Epäilys.

Sunnuntaina sitten odotti rakennustyömaa melkoisen pakkasen kourissa. Meillä Jämsässä pakkasmittari heitteli vähän -20 asteen kummallakin puolella, mutta sitkeästi päivän puursimme posket punaisina. Näissä kuvissa vielä näkyvät linjapukit ja muotit on nyt purettu, pressujen päältä otettu kaikki lumet pois ja täyttöä varten kaikki näyttää ihan hyvältä. 
Vielä näkyy lunta pressujen päällä ja näiden kuvien oton jälkeen sitä ehti vielä satamaan paljon lisää.
Lunta, lunta, lunta...
Perustukset peitettynä ennen täyttöä.

Lämmitin tekee tehtäviään pressujen alla.

Valo ei kuvaukseen liene paras mahdollinen, mutta työmaalamppujen valossa on tehty hommia joinain iltoina kymmeneenkin asti. Eetu totesikin, että työmaa näyttää ihan jääkiekkokaukalolta valaistuksensa perusteella.

Täyttö pitäisi vielä saada alta pois, mutta taas tänä aamuna oli pakkasta niin paljon, että koneiden käynnistyminen aiheutti haasteita. Ihan suunnitelmien mukaan ei  päästy täyttöä tekemään, vaan täyttö siirtyy huomiselle. Sähköt rakennustyömaalle tänään kuitenkin saatiin, eikä enää siis tarvita agrigaattia hurisemassa. Tosin hyvin agrigaatti on toiminut aina sen jälkeen, kun se on saatu alun yskimisen jälkeen pysymään käynnissä. 

Kylmän sunnuntain aikana ehdin ottamaan muutaman kuvan tontin näkymistä. Vaikka olikin kova pakkanen, ulkoilu tuntui koko ajan puuhaillessa ihan mukavalta. Ja etenkin auringon paisteessa maisema oli kyllä kaunis. 









Perjantaina saapuvaan suureen pakettiin on enää muutama päivä aikaa. Perjantaiaamuna talopaketin pitäisi olla aamulla kahdeksalta tontilla ja elementtejä aletaan laittamaan samoin tein paikoilleen.

Vaikka meillä lasketaankin päiviä talopakettiin, ei päiviä jouluaattoonkaan ole jäljellä kuin 11. Mukavaa Joulun alusaikaa kaikille!

9.12.2010

Ihan vähän reilu viikko enää

Takana on itsenäisyyspäivän pidentämä viikonloppu ja kohta tämäkin viikko eli toisin sanottuna monta päivää intensiivistä raksailua. Tiistai- ja keskiviikkoiltojen rypistyksen jälkeen harkot ovat paikallaan ja pihalta on hävinnyt harkkoletkat ja muurauslaastisäkit. Tarkkaan oli Teemu muuten laskenut harkot, kaksisataisia harkkoja jäi nimittäin kokonainen yksi kappale yli tarpeen.

Talon piirteet hahmottuvat jo selkeämmin ja eilen seisoskelin perustusten päällä ja ensimmäistä kertaa hahmotin, miten korkealle talon lattia oikeasti tulee.Talosta tulee varmasti olemaan ihan kivat näkymät lähiympäristöön ja etenkin pellolle ja joelle.

Uuteen naapurustoon olemme päässeet myös jo hyvin tutustumaan.  Monet naapurit ovat piipahtaneet toivottamassa meidät tervetulleiksi Pääskysmäelle ja miltei joka ilta joku naapureista on tullut tarkastelemaan työmaan etenemistä. Pienet rupattelutuokiot uusien naapureiden kanssa piristävät mukavasti. Entistä enemmän odotamme siirtymistä kerrostalosta omakotitaloasujiksi.