24.1.2011

Eko-nappi

Lauantaina saimme Teemun kanssa paneloitua takapuolen räystään ja nyt ruoteet ovat päällä toisellakin lappeella. Pikkuhiljaa päästään siirtymään sisäpuolelle. Tiilet laitetaan katolle vasta, kun on kantavat väliseinät paikallaan, eli ajankohta lienee maalis-huhtikuussa.

Seuraavana vuorossa on kuulemma IV-putkien asennus ja sitten ne 100 paalia villaa pitäisi saada jonnekin uppoamaan. Tämän viikon arki-illat varmasti kuluvat sellaiseen pieneen näpräämiseen, mutta viikonloppuna voi sisällä jo tapahtua jotakin.

Rakentamisen ohessa kovasti pohdimme sisustusratkaisuja. Suuret linjat meillä on kyllä jo selvillä, mutta vähitellen pitäisi alkaa päättämään yksityiskohdistakin.

Eilen illalla selailin uusinta Plaza-lehteä ja silmään osui Oraksen mainos Oras Natura suihkusetistä. Kuumat pitkät suihkut ovat ihania ja suihkutellessa saattaa vierähtää tovi ja samalla kulua hirvittävä määrä vettä. Mikäpä siis olisikaan parempi vaihtoehto kuin suihkusetti, jonka Eko-painikkeen avulla voi säästää vettä jopa 50 prosenttia tinkimättä kuitenkaan suihkunautinnosta: http://www.orasnatura.com/fi. Kovin erikoisen näköinen tuo suihkusetti ei ole (aika tavallinen), mutta muut ominaisuudet viittaavat kyllä tällä hetkellä siihen, että meidän kylpyhuoneestamme saattaa kesällä pari kappaletta niitä löytyä.
Eko-painikkeinen suihkusetti.

19.1.2011

Piristävä viikonloppu

Taakse jäänyt viikonloppu oli sangen onnistunut rakennusviikonloppu. Lisäksi lauantaina pääsimme eroon suuresta osasta pihan lunta pyöräkuormaajan pyöriessä hetken tontilla ja ohessa turhautuneisuuden aste hävisi samaa tahtia lumen kanssa. Huomattavasti helpompaa puuhailla, kun ei ole vyötäröön asti lunta. Lauantaina etupuolen katolle laitettiin loput rimat paikalleen ja sunnuntaina laitettiin ruoteet, joten etupuoli odottelee nyt tiilikattoa päälleen.

 

Tauonkin ehdimme viikonloppuna rakentamisesta pitämään, sillä lauantai-iltana juhlistimme pienen kummityttömme ristiäisiä. Tyttö sai kauniin nimen ja oli ihan hiljaa kiltisti Teemun sylissä ristimisen ajan.



Eilen illalla siirryttiin talon takapuolelle ja laitoimme Teemun kanssa takaverannan kattovasat paikalleen. Tuohon takaverannalle on käynnit keittiöstä ja kylpyhuoneesta ja tuo kylpyhuoneen ulko-ovi ihmetytti minua jo elementtien kasausvaiheessa. Tuo ihmetys syntyi siitä, että ovessa on alhaalta ylös asti täysin kirkas lasi, eli naapurista on sitten hyvä katsella, kun meillä käydään saunomassa. Julkisivukuvissa tätä ovea ei näy, koska oven eteen sentään tulee verannan koristerimoitus ja näin ollen tuo oven outous on jäänyt meiltä tilausvaiheessa huomaamatta. Siihen pitää keksiä sitten tuonnempana jokin ratkaisu, esimerkiksi kalvo tai uusi ovi. Mutta eikö ylipäätään ole ihan outoa, että kylpyhuoneen ulko-ovi on läpinäkyvää lasia?

12.1.2011

Lunta ja paneleita

Viime viikolla meillä tehtiin työmaalla mm. lumitöitä. Minä vietin muutaman illan puhaltamalla sisältä lumia pois ja yhdessä Teemun kanssa lapioimme loppiaisena loput pihalle. Myös katolta piti saada lumet alas ja siinäkin oli puuhaa riittämiin. Ja aina kun edelliset lumet saa pois, onkin jo tullut uutta tilalle. Sisälle lumi ei sentään enää pääse!
Talo ennen räystäiden panelointia.
Talo takapuolelta.
Takapihalla meillä on maavuori, joka on keväällä tarkoitus tasoitella tontille. Puutarhapuuhia pitäisi myös vähitellen alkaa miettimään tarkemmin. Ajatella, että on oma piha!
Ensimmäinen suojakelikin rakennusaikana päästiin kokemaan.
Lumitöiden ohessa on kuitenkin saatu tehtyä vähän oikeitakin töitä. Viherhuone, sisäänkäynti ja olohuoneen puoleisen julkisivun räystäät on nyt paneloitu ja lisäksi vielä puuttuneet tuulensuojalevysoirot on naulailtu paikoilleen. Talon pääsisäänkäynti sai toissa iltana tilapäisen oven suojakseen ja kaivettuamme panelit lumikinoksien alta, laitoimme elementtien välistä puuttuneita paneleita paikalleen.
Etupuolen räystäs.
Räystäs, välipaneleita paikallaan ja lunta.
Sisäänkäynnin paneloitu katto.

Meidän kaaaaunis ovi. ;)
Ja  muotoiltu kahva!

3.1.2011

Vuoden viimeisen viikon saldoa

Tuntuu, että joulusta olisi jo enemmänkin aikaa, mutta viikkohan tässä siitä vasta on vierähtänyt. Joulunaika meni rauhallisissa merkeissä ja nyt mennään vauhdilla jo uutta vuotta eteenpäin.  Säät ovat olleet suotuisampia kuin ennen joulua, kymmenen asteen pakkanen on tuntunut mukavan leppoiselta keliltä kireimpien pakkasten jälkeen.

Viime viikko aloitettiin rakennuksella valamalla sisäänkäynnin ja viherhuoneen pilarikengät paikoilleen. Kun valut olivat kovettuneet, puupilarit asennettiin paikalleen ja siitä jatkettiin nostamalla kattopalkit paikalleen. Kattopalkkien päälle kiinnitettiin kattovasat paikalleen. Talon ulkomuotoa sisäänkäynnin ja viherhuoneen rakenteiden edistyminen on muuttanut, sillä talon etupuoli näyttää nyt aikaisempaa suuremmalta ja on jotenkin jykevämmän oloinen.

Sisäänkäynnin puoleiset pilarit paikallaan.
Mm. sisäänkäynnin perälle asennettiiin tuulensuojalevy paikalleen.
Viherhuoneen puoleisia pilareita.
Kattovasoja talon etupuolella.
Pellolta talolle päin.
Lisäksi viime viikolla asennettiin tuulensuojalevyjä paikalleen. Minä sain  puuhakseni asentaa tuulenohjaimia paikoilleen ja niihin tukivanereita naulaillessani sain tarvittavaa vasarointiharjoitusta. Saldona yhden seinän tukivanerien naulaamisen jälkeen oli vain puolitoista vasaraniskua omaan peukaloon. Puolitoista siksi, että ensimmäisellä kerralla sattui kovasti, mutta toisella iskulla pääsin melko vähällä. ;) 

Tuulenohjaimet paikallaan.
Yllätykseksemme Uuden Vuoden aattona meille saapui villakuorma ja sitä villaa on paljon, etenkin kun lisäksi on tulossa 44 kuutiota puhallusvillaa näiden villojen lisäksi. Villapaaleja tuli satakunta ja minä sain kasata paalit pinoihin.
Villavuori. Vähän oman tontin ulkopuolella.
Meillä Uuden Vuoden viikonloppu meni mukavasti yhdessä rakennellessa. Vielä näin uuden vuoden alkupäivinä ehdin toivottamaan Sinullekin ilon täytteistä Uutta Vuotta 2011!