31.5.2011

Lomailua?

Rakennuksella on edistytty hyvin. Teemun loma ei siis ole ollut kovin rentouttava. Aika menee nopeasti ja välillä ihmetyttää, miten nyt ollaan jo näin pitkällä. Paljon on vielä tekemistä, mutta paljon on jo valmistakin. Teemu on saanut suurimman osan seinistä muurattua valmiiksi ja kaikki kipsilevyt pienimpine soiroineenkin ovat paikallaan. Tämän viikon loppupuolella tai ensi viikon alussa seinät tasoitetaan ja sitten päästään maalailemaan. Keittiöön Teemu on rakentanut otsan ja nyt hahmottuu selvemmin, miten keittiökalusteet tullaan sijoittamaan syvennykseen. Sunnuntai-iltana vielä rappailtiin sähkörasioita kiinni ja tasoiteltiin oven pieliä. Hanarasiat Teemu on laittanut paikoilleen ja sähkömieskin kävi lauantaina edistämässä taas sähkövetoja. Valaistusta on mietitty pää höyryten ja monenmoisia kaapeleita hankittu. Eilen Teemu alkoi viimeistelemään kipsilevyseiniä tasoitusta varten.
Kuvat ovat vielä viime viikolta, mutta tässä näkyy nyt olohuoneen ylös asti muurattu seinä ja keittiösyvennys. Kuva vääristää kokoa, näyttävät tässä niin pieniltä, vaikkeivat todellisuudessa sitä ole.
Olohuoneen seinä toiselta puolelta.
Kaivinkoneen pitäisi tulla tontille torstaiksi ja pikkuhiljaa siis pääsemme pihankin kimppuun. Tavaroita on siirrelty jo sivuun ja pihalta on raijattu roskia ja turhia tavaroita pois. Kivijalka pitäisi rapata ja maalaustyöt aloittaa. Maalivalinta pitäisi siis ulkopuolelle tehdä pian.
Pihatöitä odotetaan jo innolla. Pikkutaimet pitäisi pian päästä istuttamaan maahan. Tässä kuvassa takana näkyy se meidän kylppärin "vesiputouslaatta".



25.5.2011

Virtuaali-Onni

Tähän 2009 vuoden Cello-tuotesarjan asuntomessusivuun me palaamme aina uudelleen: Virtuaali-Onni. Vaikka paljon meillä tehdään eri tavalla, on pohja kuitenkin Onnin pohja. Meillä vain peilikuvaksi käännettynä. Nyt työn alla on upotettavien halogeenien ja valaisimien paikkojen valinnat ja taas vilkuiltiin täältä vähän mallia meidän Onniimme. Tuollainen virtuaalisisustus on myös samoilla sivuilla yhdestä Kuopion asuntomessukohteesta. 

Asuntomessuja on tullut kierrettyä monen monta vuotta ja vielä ehdimme Kokkolan asuntomessuiltakin hakemaan ennen muuttoa sisustusvinkkejä uuteen kotiin. Siis, jos rakennuskiireiltä uskalletaan ottaa vähän vapaata. Asuntomessut ovat mitä parhainta ajanvietettä! Ensi vuonna ne ovat työ- ja opiskelupaikkakunnallani Tampereella ja 2014 Teemun työ- ja opiskelupaikkakunnassa Jyväskylässä, joten eiköhän ne tule kahlattua läpi tulevinakin vuosina.

21.5.2011

Ei sada sisään!

Ei sillä, että aiemminkaan olisi satanut, mutta nyt on oikea katto talon päällä. Aurinkoisessa säässä aamu yhdeksän jälkeen  Teemu aloitti kymmenen talkoolaisen ja hiabin apuvoimin urakan ja valmista oli jo kolmen jälkeen iltapäivällä. Tiilien nosto ja latominen sujui siis hyvin ja ongelmitta. Taas kerran kiitos uskollisille talkoolaisille! Mahtavaa oli päästä eroon katon pressu- ja lautaviritelmistä.  Nyt saa sataa ja tuulla ihan rauhassa.




 Ja oi! Katsokaa minun tulppaaneitani! Ne ovat niin söpöjä nuppuineen, vaikka paikkansa vuoksi ehkä vähän ovatkin kitukasvuisia. 

Nyt meillä paniikinomaisen silmälasien etsinnän jälkeen (löytyivät eteisen kaapista, mutta kummallakaan ei ole mitään havaintoa, miten ne sinne päästyivät) ilta töllötellään telkkua ja syödään karkkia. Huomenna siivoillaan pihaa pihatöiden alta ja muuraillaan seiniä loppuun. Joka päivä ollaan lähempänä muuttopäivää ja oma koti alkaa hahmottua selvänä paitsi mielessä myös todellisuudessa! :)

17.5.2011

Poreallas

Laatta Leevi jälleenmyy mm. Baltecon porealtaita ja sellainen on tulossa myös meille, sillä olemme kuulleet tämän valmistajan ammeista pelkkää hyvää. Päädyimme pienen säätämisen jälkeen Duo Lumina altaaseen, altaalle varattu tila kun tuntui lopulta olevan juuri tälle altaalle tehty.

Tässä altaassa myös on selkeästi paikka kahdelle aikuiselle ja etulasi tuo altaan ulkonäköön oman pienen lisänsä.

15.5.2011

Kaakelit tilattu

Kovasti odottelin viikolla, että Blogger alkaisi toimimaan, sillä tiistaina saimme tehtyä ison määrän valintoja. Vietimme taas intensiivisen pari tuntisen Jyväskylässä Laatta Leevissä ja tuloksena tilasimme kylpyhuoneen sisustusmateriaalit mukaan lukien laatat, suihkusetit, porealtaan ja saunan lasiseinän. Samalla  tilasimme laatat vessoihin, pieneen keittiön välitilaan ja tuulikaapin lattiaan sekä hanat vessoihin ja keittiöön. Tilaukseen otettiin mukaan myös astianpesukoneen  venttiili, joka toimii elektronisella hipaisukytkimellä.

Lopulliset laattavalinnat tehtiin pitkällisen pohdinnan jälkeen, vaikkakin mieluisat laatat löytyivät jo jokunen aika sitten. Laattojen valintaa vaikeampaa oli päättää miten laattoja tullaan käyttämään. Laatoissa jatketaan talon muiden materiaalien väreillä eli valkoisella ja mustalla ja ekstrana mukana ripaus bling blingiä. Laatta Leevissä sisustussuunnittelija piirsi meille kuvat tiloista ja hahmottamisessa näistä kuvista on suuri apu. 
Lattioihin valitsimme samaa tummanharmaata laattaa kahdessa koossa, 15x15 cm laattaa ja 30x60 cm laattaa.

Lattioihin valittu laatta.

Isompaan vessaan valittiin toiselle seinälle suuret 60x60 laatat kiiltävänä mustana. Lisäksi vaakaan laitetaan yksi rivi samaa mustaa laattaa, johon on hiekkapuhallettu kukkakuviot. Toiselle seinälle valittiin 30 x60 cm kiiltävä valkoinen laatta, jota suurimmaksi osaksi tulee kaikkiin kosteisiin tiloihin.

Ison wc:n tehostelaatta.
Isompi wc. Tämä kuva kuvaa laatoituksia, kalusteet eivät vastaa meidän tilaamiamme, ne kun tilattiin tähän isoon vessaan Kvikiltä.
Pienempi wc meillä on melko pieni ja on ainoa tila vaatehuoneen lisäksi, jossa meillä ei ole ikkunaa, joten se päädyttiin pitämään mahdollisimman vaaleana. Tämä wc laatoitetaankin pääosin kiiltävällä valkoisella laatalla. Tehosteeksi valittiin niin ikään valkoinen laatta, jossa on helmiäisellä kukkakuviota lisänä. Tehostelaatalla laatoitetaan seinänwc:n yläpuolelle jäävä seinä.

Vaalea pieni wc. Tällä hetkellä se saattaa jopa näyttää vielä pienemmältä kuin tässä kuvassa, mutta pikkuvessastahan on kysekin. :)
Keittiön välitilaan tulee oma hopeanvärinen lempilaattani, jossa on kohokuviona kukkia. Hintansa takia tämä laatta sopi parhaiten pieneen laattatarpeeseen.

Keittiön välitilan laatta, joka on kyllä kokonaan hopean värinen, vaikkakin kuva näyttää muuta.
Ja sitten kylpyhuoneeseen... Kylpyhuoneessa isossa osassa on poreallas ja sitä haluttiin korostaa myös laatoituksilla. Porealtaan seinille laatoiksi valittiin laatta, joka luo illuusion vesiputoksesta. Suihkujen taakse laitetaan musta laatta ryhdittämään seinää ja muut seinäpinnat kaakeloidaan tutulla valkoisella kiiltävällä laatalla. Tuosta "vesiputouslaatasta" saimme jo mallikappaleen ja siinä oli kivasti hopeaa, mustaa, harmaata ja valkoista, ehkä myös vähän helmiäistä.
Meidän kylppäri. Poreamme ei ole ihan tuollainen kuin kuvassa, mutta tästä saa parhaiten kuvan, miten laatoitukset kypyhuoneessa tullaan tekemään.
Teemu aloittaa alkavalla viikolla kesälomansa, joten hän pääsee olemaan rakennuksella kuukauden päivät täysipäiväisesti. Tänä viikonloppuna sähkömies pikkuveljeni apurinaan sai sähköt vedettyä jo todella pitkälle ja muuraukset alkavat olla hyvällä mallilla. Saunasta on kipsilevyt revitty lisäkäsien voimin pois ja kipsilevyseiniä alettu tuplaamaan, räystäitä on viimeistelty, kukkia koulittu, tehty hankintoja ja ehditty vielä kotona katsomaan muutama leffa iltaisin. Tiilikaton asennus siirrettiin ensi viikonlopulle, mutta pihan edistymistoimenpiteitä on maaurakoitsijan kanssa kaavailtu jo parin viikon päähän.

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

8.5.2011

Grillikausi avattu!

Meillä on uusi grilli, joka painaa niin paljon, ettei kaksin millään tahtonut onnistua kanto peräluukusta merikontin suojiin.  Uutukainen on Weber Genesis 320 -malli pronssin värisenä, kuten kuvassa näkyy. Ja grillaaminen onnistui hienosti. Kiva saada eväsleipien sijasta oikeaa ruokaa rakennuksella.
Grilli tämän hetkisellä "terassilla". Viikonlopun keleissä kelpasi kyllä grillailla näissä puitteissa. :)
Grillin sijoittaminen on pistänyt miettimään terasseja ja saanut haaveilemaan jo terassikalusteistakin. Ostoslistan loppupäähän on tähän mennessä päätynyt Fatboyn riippukeinu. Värejä on lukuisia mistä valita ja  siinä voisi ottaa kesälomalla päiväunet ja lueskella vaikka syksymmälläkin kirjaa peiton alla. Ja siihen taidettaisiin mahtua kaksinkin makoilemaan. Fatboyn voisi talveksi siirtää viherhuoneen puolelle suojaan. Riippukeinun lisäksi tarvitaan toki varsinaiset terassikalusteetkin, vähän ollaan vilkuiltu polyrottinkisia ryhmiä. Ihan lähiaikoina ei ole vielä kuitenkaan tarvetta kalusteille, kun ne terassitkin pitää tehdä ensin, mutta hyvä olla ajoissa suunnittelmassa.

Fatboyn headdemock Fatboyn sivuilta.
 Ihanaa myöhäistä äitienpäivän iltaa äideille ja mummoille!

3.5.2011

Tiiliä tiilien perään

Olohuoneen seinä nousee vauhdilla ylöspäin ja keittiön ja kylpyhuoneen välinenkin seinä on jo aloitettu. Hyvin sujuu Teemulta muuraus! Minun tehtäväni on raahata kivet sisälle. Aluksi kannoin yhtä tai kahta kerralla, mutta se taisi olla niin epätoivoisen näköistä, että Teemu rakensi rampin sisäänkäynnille. Nyt siis voin latoa kottikärryihin kiviä ja saan aina viisi yhdessä kuormassa sisälle. Tehokasta! Enää on noin 750 kiveä jäljellä...
Olkkarin seinä oven yläkarmin korkeudelle muurattuna. Tosin pohdimme tarvitaanko tuohon edes ovea. Stryrokspaaleilla mallailimme takkaa paikalleen.
Tirkistys makuuhuoneen ovelta olkkariin.

Parin lähiviikon tavoitteena on saada muurattavat väliseinät siihen kuntoon, että sähkömies pääsee vetämään sähkökaapelit. Suunnitteilla on myös kattotalkoot. Ensi viikonloppuna jos Teemu saisi apuvoimin paneloitua räystäät loppuun, voitaisiin seuraavana viikonloppuna saada tiilikatto lopulta päälle.
Kevät on Keski-Suomessakin jo pitkällä.
Ja näistä pienistä tulppaanin aluista olen yltiöylpeä!