29.9.2011

Kulkuja


Temppa hei... Kun meillä on tuparit, niin voitaisko me toivoa näitä tällaisia harmaita Kulkuja tuparilahjoiksi, kun kuitenkin ihmiset varmaan jotakin tuo, vaikkei tarvitsisikaan? Eiks oo ihania? Ne löytyy jo kaikista blogeista. Sopis loistavasti yhteen meidän Kastehelmien kanssa, joita sä et välttämättä oo kunnolla edes nähnyt, kun niitä ei ole vanhassa kodissa otettu vielä käyttöön.

Talolle tehty hyvällä menestyksellä käyttöönottotarkistus, joten nyt alkaa muutto tosissaan. Lauantaina luovutetaan vanhan asunnon avaimet pois. :)

Kuvat lainattu Iittalan sivuilta.


28.9.2011

Kaaoksen loppu lähenee

Kuten todettu, kiirettä on pitänyt rakennuksella. Teemu on kyllä saanut todella hyvin aikaiseksi, minulla kun aika on kulunut lähinnä stressaamiseen. Uskonpuute on uhannut iskeä ja viikonlopun raksapäivät venähtivät jo sinne 15 tunnin paikkeille. Eilen Teemu ylitti senkin. WC:t on koteloitu ja kotelot laatoitettu. Vaatekaappeja on kasaamatta enää kaksi ja ne ehtii tarvittaessa muuton jälkeenkin. Putkimiehellä hommat on vielä vaiheessa, mutta lupasi, että tänään on valmista.

Makuuhuoneet on jo tyhjennetty ja MB jo siivottukin. Siivottavaa kyllä riittää. Lauantaina luovutetaan nykyisen asunnon avaimet pois, joten sunnuntaina voidaan jo nukkua pidempään. 

Sisällä pientä viimeistelyä jää vielä ensi viikolle ja saunaan odotellaan lauteita ja aukon lasituksia ja pesuhuoneen lasiovea saapuviksi ensi viikolla. Paljon on valokuvaamatta, vaikka paljon on tapahtunut. Tässä muutama pikkukohta, joka kertoo viimeistelyn edistymisestä.
Ison wc:n laattoja.

Olohuoneen ikkuna listoineen.

Keittiön välitilaa.

Ja sähköt! Liesituulettimessakin!

25.9.2011


Haipakkaa riittää! On laatoitettu, saumattu, tehty lattiaa, listoitettu, paneloitu saunaa, mallailtu valaisimia, tehty hankintoja, putkimies on tehnyt kytkentöjä, sähkömies saanut sähköt päälle, on palauteltu vääriä laitteita ja tilailtu uusia, kasattu vaatekaappeja, setvitty myöhässä olevia toimituksia ja toisella kädellä pakkailtu nykyisessä asunnossa.

Rakennuksella on menossa viimeistelykaaos, joten parempi keskittyä sisustamiseen ja ostoksiin. Seinälle on ostettu paketit sudenkorentoja ja kukkia Ullan vinkistä.

 

Lienen aikakauslehtien suurkuluttaja ja lehtiä on kiva säilyttää. Sisustuslehtiä on tullut ostettua rakennusaikana entistä enemmän. Lehtipinot pöydillä eivät kuitenkaan houkuttele ja ostikin yhtäaikaa valaisimien kanssa Innon mustan Wall Case lehtitelineen.

Wall Case.

Wall Case voisi tarvita tällaisen kaveriksi.

19.9.2011

On ovet


Sisäovet ovat paikoillaan! No onhan ne tainneet olla paikallaan kohta parisen viikkoa ja viime viikolla laitoin niihin painikkeet paikoilleen. Arvatkaapas vaan mihin suuntaan ensimmäinen painike kääntyi, kun olin sen saanut paikoilleen... Kuten kuvista näkyy, en saanut nelipeilisiä ovia, vaan Teemu veti pidemmän korren ja meillä on nyt yksi peiliset JeldWenin Trend-ovet. Selkeämmän näköiset nämä taitavat olla ja kivat nekin. Musta oksa-ovi oli tilaustavaraa, joten sitä vielä odotellaan. Tässä vähän pimeässä otettuja kuvia:


 Ja hei! Me muutetaan ensi viikolla! Tulossa siis varmasti työntäyteinen viikko!

15.9.2011

Valaisinvalintoja


Olemme pohdiskelleet paljon kodin valaisimia. Hakusessa on ajattoman tyylikkäät klassikot, joissa kuitenkin olisi sitä jotain. Maanantaina kiertelimme Tampereella designvalaisimia myyviä liikkeitä, mutta melko vähän niissä tuntui olevan valaisimia esillä. Suurin osa oli tilaustavaraa, eikä niistä ollut mallikappaleita esillä. Näin ollen jälleen kerran turvauduimme verkkokauppaan, jolloin palautusoikeuskin on automaattisesti olemassa.

Finnish Design Shopissa on hyvä valikoima valaisimia ja sieltä valikoitui listalle seuraavat valaisimet:
 

Kuvat on lainattu kollaasiin Finnish Desing Shopin verkkokaupasta. Olohuoneen kattoon, johon tarvitaan siis neljä valaisinta tilattiin testaukseen Artekin A110 (vasen yläkulma, oikea alakulma kuvassa) ja Secto (keskellä ylhäällä).  Luulen, että Sectot valitaan olohuoneen kattoon ja tuulikaappi saa omakseen A110:n. Viihdehuone (jonka suunnitelmista juttua tiedossa) saanee valaisimekseen Le Klintin Joker valaisimen (oikealla ylhäällä) ja ylimääräisiin makuuhuoneisiin hankittin alhaalla vasemalla kuvassa olevat Normann Copenhagenin Norm 06 keskikokoisena ja meidän makuuhuoneeseemme Norm 03 isona versiona.

14.9.2011

Alppi valmis!

Takka on vihdoin valmis! Nyt saadaan tehtyä olohuonekin valmiiksi. Makuuhuoneet alkavat olla pientä viimeistelyä vaille valmiina. Listatkin ovat paikoillaan! Pääsen kasailemaan vaatehuoneen kalusteita!




Samaten alkavat valmiina olla lattialaatoitukset, enää pikkuvessa odottelee laattojaan. Eetu laatoitti Teemun opastuksella lauantaina eteisen lattian ja kodinhoitotilan välitilan. Teemu on viimeistellyt kylpyhuoneen laatoituksia, laatoittanut ison vessan lattian ja teknisen tilan lattian.
Iso wc vielä odottaa seinälaattoja ja kalusteita.
Kodinkoneet ovat paikoillaan niin keittiössä kuin kodinhoitotilassakin. Eteisessä ja keittiössä palavat valot ja muutamia pistorasioitakin on jo kytketty.
Keittiö on viimeistelyä vaille valmis. Vielä vähän listoja ja säätöä.
Entistä enemmän se jo kodilta näyttää!

6.9.2011

Viikonlopun tussaroinnit ja oikeat työt

Perjantaina Eetu hommasi keittiön saarrekkeen tason Jämsään Kvikiltä. Samalla kotiutimme Ikeasta ensimmäisen erän vaatehuoneen kalusteita uuteen kotiin. Kunhan vaatehuoneeseen saadaan listat paikoilleen pääsen kasaamaan kaappeja.

Perjantaina saapui myös kylmäkeskus ja sen paketti oli niin valtava, että Teemu oli aivan varma, että olin mennyt tilaamaan väärän. Vaan ei, se oli vaan pakattu hyvin. Nyt se jököttää keskellä olohuonetta. Kiiltävää mustaa! Hieno! Ja tilauksesta toimitukseen meni kolme päivää!

Saarrekkeen tason Eetu ja Teemu laittoivat viikonloppuna paikoilleen ja siihen leikattiin valmiiksi liedelle reikä. Eetu laittoi hanan paikoilleen ja asensi sähköpistoketornin paikoilleen. Tulevana viikonloppuna sähkäri tulee töihin ja saamme varmaankin sähköt toimimaan ja valot palamaan sisällä. Ehkäpä myös kodinkoneet paikalleen.
Mustaan tasoon upotettu musta komposiittiallas (ihana!) ja hana.
Kylpyhuoneen ja saunan lattiat Teemu on saanut miltei laatoitettua, kodinhoitotilan lattia odottaa enää saumausta. Eteiseen asensin laminaatin ja suojasin hyvin, koska siinä tallataan eessuntaas. Ja tekninen tilakin sai maalia pintaansa. Pihaa siivoiltiin myös lauantaina, kerättiin kaikki roskat pois. Eilen oli muuten ilmestynyt talon päätyyn tikkaat katolle ja katolle kulkusilta.
Käytävältä kylpyhuoneeseen.
Takka on edennyt, mutta edelleen kesken, kun edelleen puuttuu jokin osa. Uuniseppien muurarilta alkaa palaa jo pinna.
Teemu on tehnyt jäljellä olevista sisähommista listan, jolla on vielä pituutta parisen sivua. Mutta eiköhän me niistä selvitä. Tussarointi on muuten sitä, miksi Teemu kutsuu minun rakentelemistani. Jokainen saa sitten ihan itse päätellä mitä se tarkoittaa. :) Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että tussaroinnistakin on enemmän hyötyä kuin haittaa.
Tiedättekö mikä tämä on?

5.9.2011

2.9.2011

Alle kuukausi muuttoon!

Ensimmäiset valot syttyivät sisällä viime viikonloppuna ja valo alkaakin olla jo tarpeen. Syksy on tuonut tullessaan pimeät illat ja aamut. Kuukauden päästä voidaan sytyttää uudessa kodissa kynttilöitä, laittaa takkaan tuli ja villasukat jalkaan. Ihana syksy! 

Kodinhoitohuoneen kalusteet ovat paikoillaan ja odottavat enää pesutornia koloon ja liukuovia paikoilleen. Liukuovet ovat tulossa Inarialta parin viikon sisällä, ovet lumivalkoista lasia ja teräskehys kromin värisenä.
Valoisa kodinhoitotila.
Vesieristys ja laatoitukset jatkuvat edelleen, alkavana viikonloppuna siirrytään lattioiden kimppuun. Takan osat tulivat viime viikon perjantaina ja muurarit saapuivat paikalle jo maanantaiaamuna. Kaikki toimitetut osat eivät kuitenkaan olleet oikeita, joten nyt takan eteneminen odottaa jälkitoimitusta.

Takkapalat viime viikonloppuna.
Takka eilen illalla.
Kiitos talkoovoimien, sauna odottaa panelointiaan, eli se saatiin folioitua viikonloppuna. Lauteita on suunniteltu ja kiuas tullaan asentamaan vasempaan etunurkkaan ja lauteista tehdään u-malliset.
Folioitu sauna.

Eteenpäin siis mennään ja työlista sisätöiden osalta lyhenee päivä päivältä.

1.9.2011

Kodinkonevinkkejä

Suurin osa (liesi, uuni ja astianpesukone) kodinkoneista tuli keittiön kaupanpäällisinä Kvikiltä ja sieltä tilasimme myös integroitavan mikroaaltouunin. Muista kodinkoneista eli Boschin side-by-side-kaapista, pyykinpesukoneesta ja kuivausrummusta kyselin tarjousta sähköpostilla kuudesta paikasta, vastauksen sain yhdestä. Paikallisista liikkeistä kävimme kysymässä hintaa, mutta tarjoukset olivat sähköpostilla saatua tarjousta kalliimpia. Olin eilen jo soittamassa tilausmielessä tuon sähköpostitarjouksen perään, kun kuitenkin vielä kerran laitoin Googleen valitsemamme kodinkoneet ja löysin verkkokaupan Tretti.fi. Siellä myytiin yli 200 euroa edullisemmin tuota meidän kylmäkeskusta, joten saman tein laitoin tilauksen eteenpäin. Ja tuodaan samaan hintaan kuitenkin pihaan. Mitenkään siis mainostamatta, kannattaa kyllä vähän tehdä vertailua ja ottaa verkkokaupat mukaan.

Edullisimmin näyttäisi myös pesutornin saavan netistä. Meillä vaatimuksena on ulkonäkö (molemmissa pitää olla lasiluukku) ja energiatehokkuus, hyvät pesuohjelmat (pikaohjelma on plussaa) ja hiljaisuus. Olimme jo päätymässä (tai siis minä olin, Teemua ei kiinnosta pyykinpesukoneet) LG:n F1481TD pyykinpesukone ja RC8015A kuivausrumpu -yhdistelmään, kunnes huomasin, että tuo kuivausrumpu on 67 senttiä syvä ja meille mahtuu noin 60 senttinen, koska koneet sijoitetaan liukuovien taakse. Näin ollen taidan tilata Whirlpool AWOEco 9764 + AZB 8780 -paketin, jossa syvyydet ovat kohdallaan ja joka on myös hieman halvempi kuin toinen torni. Ja samalla voin ostaa "säästöllä" sen haaveilemani mankelin. Äitin lakanat ovat aina niin sileitä!