28.11.2011

Ensilumi





Meillä on lunta! Jo  sunnuntaina maa oli saanut märän lumipeitteen, mutta eilen oli jo ihan valkoista. Maa oli viikonloppuna kuitenkin vielä niin sulaa, että äitin kanssa istutimme pihalle muutamat kukkasipulit Teemun ja sähkömiehen asennellessa ulkovaloja paikoilleen.

Viikonloppuna kaivoin jouluvaloja ja vähän pallojakin esille ja kinkkukin hommattiin jo pakastimeen odottamaan paistoa. Joulumieli tulla tupsahti ensimmäisen adventin mukana. Juotiin glögiä ja leivottiin ensimmäiset joulupiparit. Ja syötiinkin ne jo, joten tänään leivottiin uudet. Suunniteltiin joulun syömisiä ja todettiin, että leivinuuni on testattava pian!


Löysin muuten suloisen digijoululehden tavallisten joululehtien lisäksi selailtavaksi: http://www.sweetpaulmag-digital.com/sweetpaulmag/winter2011#pg1. Kauniita kuvia ja ihania reseptejä.

Teemu ja sähkömies asensivat viime viikolla saapuneen poreammeen paikoilleen ja heti sunnuntai-iltana hyppäsimme testaamaan sitä. Se on kyllä superkiva! Meillä ei enää tarvita kylpylälomia.

10.11.2011

Ensi kuussa on joulu!


Blogissa on ollut hiljaista, mutta muuten on touhuttu sitäkin enemmän. Kotona on siivottu, kasattu makuuhuoneiden liukuovikaapit, saunottu, vähän laitettu pihaa eteenpäin ja kaikenmoista pientä saatu aikaiseksi. Suloisia pieniä oli kylässä vanhempiensa kanssa viikonloppuna, sosiaalista elämääkin rakentamisen jälkeen on siis jo havaittavissa. Pikkuhiljaa aletaan päästä myös eroon siitä "pitää tehdä jotakin" -tunteesta. Nyt vähän kuvia meiltä...


Tuulikaappiin on laitettu hylly paikoilleen ja nyt siihen päälle saa kynttilöitä palamaan ja sisään tullessaan siihen voi laskea vaikka avaimet. H&M:ltä tilatut ovimatot olivat tosi kivat ja Hello!-matto pääsi ensimmäiseksi lattiaan. Toisen laitoin viherhuoneen ovien eteen, näkyy tuossa edellisessä kuvassa.



Eteiseen löytyi nyt ainakin aluksi kiva edullinen valkoinen naulakko.
Stockmannin verkkokaupasta löysi tiensä kotiin kaksi lisäkappaletta A110-valaisimia. Niiden lisäksi kotiutin Konstsmiden kaupunki- ja maalaismaisemasiluettiset kyntteliköt. Vähän modernimmat tavallisten tilalle. Koska pimeä tulee jo niin kovin aikaisin, pääsivät kyntteliköt heti paikoilleen Tai ainakin aloittivat paikkansa etsimisen esillä. Ja alkaahan sitä pikkujoulukausikin olemaan jo näillä näppäimillä!


Kuuraisia aamuja oli viime viikonloppuna, tällä viikolla maassa kävi jo vähän luntakin, nyt taas aamulla sateli vettä.
Aiemmin vilauttamani kukat ja sudenkorennot löysivät myös paikkansa seiniltä, keittiöön ja eteiseen niitä sijoittelin. Ja seiniä säästääkseni käytin kiinnitykseen sinitarraa pakkauksessa mukana tulleiden nastojen tai teippien sijasta.

 
Eilen meitä vihdoin odotti pihassa suuri paketti! Poreamme on usean kuukauden odottamisen jälkeen saapunut! :) Seuraavaksi siis varmaankin kurkistetaan kylppäriin.

Taulujen naputusta

Dymo on mun lemppari. Eteiseen on kehitteillä rivi dymotauluja. Kaksi on jo kehystettynä ja muutama vielä pitäisi saada tehtyä. Toisessa valmiissa seisoo talo ja toisessa sykkii sydän. Ehkä vähän kotikutoista, mutta on vaan kivaa napsutella ja upottaa tauluihin aiheeseen liittyviä sanoja eri kielillä tai piilottaa kuvioon pieniä viestejä.  Mikähän seuraava kuvio olisi?




Kivaa viikonloppua!