19.6.2012

Rännivinkki

Teemua huvittaa, kun intoilen ränneistä, mutta on niin hyvä saada sadevettä talteen kasvimaata ja kaikkia kukkia varten. Meille laitettin kahdelle nurkalle tuollaiset systeemit, joista saa otettua vettä saaviin tai sitten ohjattua kaiken veden vaihtoehtoisesti sadevesiviemäreihin. Kätevät, eivätkä maksaneet kuin muutaman kympin. Yhdessä hujauksessa saavit kyllä täyttyvät, kun lappeilla on melkoisesti neliöitä.

Auki!
Kiinni!
Saavi täynnä siitepölyistä vettä.
Nurmikkokin vihertää hienosti ja sateita on osunut juuri sopivasti, joten nurmikonkastelupuuhiin ei olla vielä jouduttu.


Nurmikon ja kasvimaan ohessa lisäksi pihaan on saatu kukkivaakin sinne tänne! :)

Jalopioni löysi taimitarhalta pihaan.
Tulppaanit lopettelevat kukintaansa.

2 kommenttia:

  1. Hei, mahtava idea tuo rännijuttu! Ollaan juuri rakentamassa ja tarvitsen ehdottomasti tuommoisen ränniviritelmän kasveille ja kukille :) Onko se mistä ja voiko sen asentaa jälkeenpäin, vai kertoa jo tilatessa? Miksi tuota kutsutaan? Hirvittää muuten ajatukset kasvihuoneesta ja viljelylaatikoista ym istutuksista, jos kaikki pitää kastella vesijohtovedellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipä hei! Meillä paikallinen rännifirma Ränniäijät tilasi nuo meidän pyynnöstä, mutta ainakin Google löytää sadeveden ulosheittäjät tai vesirosvot hakusanoilla samanmoisia. Luulen, että voi asentaa jälkikäteenkin, koska niitä myytiin viime vuonna asuntomessuilla irrallisina ja rautakaupoistakin niitä taitaa löytyä lisävarusteina. Ei ole näiden jälkeen tarvinnut hanasta vettä kastelua varten laskea! :)

      Poista