27.10.2010

Kaivuri pikkupoikien ihmeteltäväksi

Näkymä hämärissä tontilta joelle.

Maanantaina saapui naapurin poikien ihmeteltäväksi kaivinkone tontille. Kaivuu alkoi tiistaina aamulla ja pojat jo maanantai-iltana miettivät minkä aikaan herätyskellot pitää laittaa soimaan, että he ehtivät katsella kaivamista edes hetken ennen kouluun lähtöä. Itseasiassa kyllä itsenikin teki mieli vähän livistää töistä katsomaan tontin muuttumista. Aamupäivällä tontti olikin jo kuorittu ja näytti kyllä ihan erilaiselta. Täyttömaatakin tarvitaan paljon vähemmän mitä arvioitiin, josko ollenkaan.

Lattian korko tulee olemaan suurinpiirtein tuon keon korkeimman kohdan korkeudella.
Kukkasipulit sain muuten maahan sunnuntaina. Paikka ei ole paras mahdollinen, koska piti miettiä kohta, josta ei todennäköisemmin kaiveta. Ensi keväänä sitten näkee pilkistääkö maasta mitään.

23.10.2010

Korkoja ja kukkasipuleita

Vihdoin on tontin kauppakirjat kirjoitettu ja saadaan taas töitä eteenpäin. Talopakettiin käytiin tänään vahvistamassa viimeiset muutokset ja nyt pitää vielä vahvistaa toimitus, joka on sijoitettu perjantaille viikkoa ennen joulua. Joulutavoitteena taitaa siis olla saada talo pystytetyksi!

Eilen tarkasteltiin korkoa kohdalleen. Parhaimman koron etsiminen on ollut hieman haastava tehtävä, sillä viereinen talo on suhteessa matalalla ja tie taas korkealla. Nyt kuitenkin oikea korko lienee löytynyt suhteessa toisiin taloihin ja tiehen, mutta kuitenkin niin, että talosta on hyvät näkymät joellekin. Juuri torstaina mittaillessamme tonttia joutsenet huusivat joella ja lensipä viitisentoista ylitsemmekin aurassa. Kamera tietenkin oli kotona.

Huomenna kaadamme tontilta talon tiellä olevat puut ja kaivinkone pääsee töihin heti maanantaiaamusta. Huomenna tarkoitus on myös mittailla taloa vielä tarkemmin paikalleen. Ties vaikka saisin kaksivuotis kihlajaispäivän kunniaksi istuttaa jo muutama kuukausi sitten hankitut kukkasipulitkin maahan. Kukkasipulit siis hankin jo kauan ennen kuin tontti oli tiedossa, mikä on herättänyt hieman hilpeyttä Teemun puolelta. :)

16.10.2010

Onnea on...

Minä ja mieheni kuulutaan siihen noin 14500 suomalaisen onnellisen perheen joukkoon, jotka muuttavat uutukaiseen omakotitaloonsa vuonna 2011. Talopaketti saapuu tontille viikolla 50, joten tällä hetkellä jo riittää hyörinää ja höyrinää tavallisen arjen ohelle.

Talopaketti meille tulee Omatalolta ja malli on Trend144a eli Valkeakosken asuntomessuilla vuonna 2009 esitelty Onni. Onnea on siis muun muassa oma Onni! Tuohon talomalliin ihastuimme jo tuolloin ja nyt viimein on tontti, jolle talo tullaan pystyttämään.

Omatalo Trend 144a, Onnin julkisivu.
Tänään alkoi tontin raivaus, vielä muutama puu jäi ensi viikkoon odottamaan kaatoa. Nyt vaan toivotaan, että talvi ei etene samalla vauhdilla kuin tällä viikolla, vaan pääsisimme tekemään pohjatyöt hieman leudommissa ja vähätuulisemmissa olosuhteissa. Omille harteilleni taakkaa ei varsinaisesta rakentamisesta juurikaan kaadu rakennusinsinöörimiehen hoitaessa sen puolen huomattavasti sujuvammin.