12.11.2010

Pohjakuva ja rakennuslupa

Talomallia valitessamme yksi tärkeimmistä tekijöistä oli tila, joka yhdistää keittiön ja olohuoneen. Omatalon Trend 144a mallissa tämä toive toteutuu ja erityisen viehättävää mielestämme on keittiön ja olohuoneen kohdalla oleva vino sisäkatto, jonka ansiosta huonekorkeus korkeimmalla kohdalla menee yli neljään metriin, vaikka muualla talossa huonekorkeus on normaali 2,65 metriä.

Huoneistoalaneliöitä talossamme on kokonaisuudessaan 144. Alkuperäiseen talomalliin ainoana muutoksena peilikuvaksi kääntämisen lisäksi otimme takan pois syvennyksestä.

Sekä keittiön että olohuoneen puolella on korkeat lähes lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, joten tilassa riittänee myös valoa. Olohuoneen puoleiset ikkunat meillä tulevat länteen päin ja vastaavasti keittiön ikkunat itään. Harjasuunta kun oli alueen asemakaavassa määrätty, sijoitteluun ei montaa vaihtoehtoa jäänyt.


Talomme pohjakuva, vaikkakin melko pienessä koossa.
Talon molemmille puolille on sijoitettu terassit, olohuoneen puoleinen terassi tulee todennäköisesti toimimaan varsinaisena oleskeluterassina ja keittiön ja saunan puoleinen terassi taasen vilvoitteluterassina. Terassien lisäksi talomalliin kuuluu viherhuone, joka katetaan lämpölasein ja talo sijoittuu tontille siten, että jokimaisema on parhaiten viherhuoneesta nähtävillä.

Edellä mainittujen huoneiden lisäksi talossa on työhuone/kirjastotila, kaksi wc:tä, kylpyhuone ja sauna sekä kolme makuuhuonetta, joista meidän makuuhuoneeksemme tulee tuo vaatehuoneellinen huone, joka pohjakuvassa näkyy ylhäällä vasemmalla. Kodinhoitotila on kylpyhuoneeseen johtavan käytävän varrella ja todennäköisesti se tullaan piilottamaan liukuovien taakse, jolloin kulku viherhuoneeseen säilyy selkeämpänä. Kävimme tiistaina suunnittelemassa keittiötä ja juurikin tuota kodinhoitotilaa Topi-Keittiöillä, mutta siitä lisää sitten, kun saamme ensimmäiset kuvat suunnitelmista.

ps. Viime viikon ja nyt alku viikon odottelimme lupaa aloittaa rakentaminen todenteolla. Eilen torstaina saimme virallisen rakennusluvan ja iltapäivällä Teemu ja rakennusvalvoja pitivät aloituskokouksen tontilla.  Mitään erikoista luvan läpimenossa ei pitänytkään olla, koska kuvat ja muutokset käytiin rakennusvalvonnan kanssa läpi jo ennen tontin ostoa, mutta kyllä sitä silti onnistuimme jännittämään etenkin, kun rakennusluvan käsittely jo muutamaan kertaan ehti siirtyä eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti