25.11.2010

Jouluun vajaa kuukausi, talon tuloon 22 päivää

Rakastan joulua, mutta tänä jouluna laskenkin päiviä talopaketin saapumiseen! Olen varpaista hiuslatvoihin asti jouluihminen, mutta auttamatta joulu tuntuu jäävän vähän rakentamisen varjoon. Olen virittänyt tähän mennessä vain yhdet jouluvalot ja leiponut vain kertaalleen joulutorttuja ja pipareita, amarylliksen sipulikin odottaa vielä varastossa istuttamista. Joululehtiä selaillessani huomaan ajatuksissani hyppääväni ensi jouluun ja miettiväni miten tuo sopisi uuden kodin verannalle ja että tätä on leivottava ensi vuonna jouluksi.

Nyt elellään tontilla pakkasien vuoksi kuitenkin hiljaiseloa ja odotellaan muutamaa lämpimämpää päivää, jotta muuraukset saataisiin tehtyä loppuun ja monttu täytettyä. Kyllä Teemulla varasuunnitelmakin on valmiina, jos ilmat eivät lämpene, joten hommat kuulemma jäljellä olevassa kolmessa viikossa saadaan hyvin tehtyä olivatpa kelit suotuisat tai eivät.  Helpommalla toki päästäisiin, jos vähän lämpenisi.

Viikonloppuna ensimmäinen seinälinja sokkelista saatiin muurattua valmiiksi Teemun sedän ja veljen avustuksella. Vielä jonkin verran anturaa odottelee vuoroaan suojassa pressujen alla.

 
Sokkeli muurauksessa.


Pressut tuntuvat olevan talvirakentajan pelastus.
Viikonloppuna pakkaset näyttäisivät jatkuvan melkoisen kireinä ainakin täällä Keski-Suomessa, joten ehdin täydentämään piparivarastoja ja virittelemään lisää jouluvaloja. Uuteen kameraankin saa kummasti kulumaan aikaa, Teemu alkaa jo saada tarpeekseen mallina olosta. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti