12.4.2011

Kiiltävää ja valkoista keittiöön

Keittiön lisäksi me löysimme  lomaviikollamme molempia viehättäneet keittiönpöydän tuolit. Yllätys yllätys, nekin ovat kiiltävät ja  valkoiset, mutta me halusimme juuri ne. Tuoli on nimeltään Shine ja niitä tilattiin kahdeksan kappaletta, jotka nyt heinäkuuta odottavat pöydän lisäksi Kruunukalusteen varastossa. Tuolin selkänoja on kuppimainen, joten siinä on tosi hyvä istua ja tuolin jalat joustavat kivasti eli niillä voi tehdä sellaista pientä heijaaliikettä.

Keittiöön pitää vielä hommata liesituuletin ja kylmäkeskus ja pieneen välitilaan laatat, muuten keittiön suurimmat hankinnat on kutakuinkin tehty. Saimme nimittäin keittiötilauksesta kaupanpäällisiksi astianpesukoneen, uunin ja keraamisen lieden.

Nyt viimeviikkoisen lupaukseni lunastaen vilautan meidän keittiösuunnitelmaamme. Päädyimme tanskalaiseen keittiövalmistajaan Kvikiin, koska saamamme palvelu oli hyvää, hinta kohtuullinen, materiaalit laadukkaita ja sieltä löytyi etsimämme ovimalli. Suuri plussa oli vielä tarkka hintaerittely, eli tiedämme oikeasti mistä hinta koostuu ja mitä valintamme ovat maksaneet. Lisäksi heillä on hienoja vaihtoehtoja wc-tiloihin ja kalusteratkaisuhin, joten pääsemme helpolla, kun ainakin suurin osa kalusteista saadaan  hankittua samasta paikasta. Nyt keittiön lisäksi Kvikin kanssa on tehty sopimus kodinhoitotilasta ja ison wc:n kalusteista. Isoon wc:seen löysimme mm. aivan mahtavan ison graniittialtaan. Siitä lisää tuonnempana, tämä postaus on omistettu keittiölle.

Mutta siirrytään siis keittiöömme. Meille tulee Mano Korkeakiilto Keittiö valkoisena. Mano on vetimetön ovimalli ja juurikin tuo vetimettömyys asetti joillekin keittiötoimittajille haasteita. Manossa menee urat linjakkaasti vaa'assa läpi koko keittiön riippumatta siitä onko ovien takana laatikostoja vai kaappeja. Meillä kaappeihinkin tulee sisälle laatikot, sillä ne on todettu huomattavasti käyttökelposemmiksi kuin kaapit Koko syvyyden saa paremmin käyttöön. Tasoksi meille valittiin kuusi senttiä paksu musta Black Structure laminaattitaso. Tiskiallas on myös musta.

Ja tässä siis keittiön malli. (Ainoa Kvikin heikompi puoli on tuo ohjelma, jolla keittiöt asiakkaalle piirretään. Kuvat nimittäin eivät ole ihan huippulaatua. )

Mano lainattuna Kvikin esitteestä.

Saarreke on 260 senttiä pitkä ja metrin leveä. Kaapistojen puolella saarekkeessa on laatikostoja ja toiselle puolelle sijoitettiin 30 senttiä syvät kaapit. Kaapit näin pienellä syvyydellä ovat vielä ihan järkevä vaihtoehto. Seinälle tulee ikkunan puolelle reilun metrin leveä pöytätaso, jonne sijoitetaan kodin päivittäin käytössä olevat pienkodinkoneet, jolloin saarekkeen pöytätaso säilyy puhtaasti työtilana. Meillähän nuo kaapistot "upotetaan" seinään eli ne tulevat syvennykseen, kuten ne alunperinkin on Omatalon Trend 144a talomalliin piirretty.

Juhannuksen tienoilla on keittiön toimitus ja kuusi viikkoa ennen toimitusta voimme vielä tehdä muutoksia tilaukseen. Kiveen ei siis ole vielä mitään hakattu, mutta tällä hetkellä olemme tyytyväisiä valintaamme. Toivottavasti näin on keittiötoimituksen jälkeenkin.

Tällä hetkellä meillä valetaan rakennuksella lattiaa ja innolla odotan, että pääsen katsomaan kotiuduttuani miltä siellä näyttää! :)

3 kommenttia:

 1. Me ollaan tulevia keittiösamiksia... siispä täytyy todeta, että hyvän valinnan olette tehneet, todella tyylikäs vaihtoehto ;) Meille on lisäksi tulossa myös tuo suunnittelemanne Falmecin Polar White liesituuletin ja musta taso. Liesituulettimen olen jo nähnytkin, on selkeästi kiiltäväpintainen, mutta ei mikään high gloss, joten uskon, että sopii todella hyvin korkeakiiltoiseen Mano -oveen.

  Niin ja samaa lattiaakin olette katselleet, kuin mitä meille tulee: Upofloorin Conference Kirsikka Glaze. Uskoisin, että on kestävä vaihtoehto, käyttöluokka julkisiintiloihin sopiva 33! Lisäksi on kaunis, oli Kuopion asuntomessuilla kohteessa 21, Tammisaari.

  Jäänkin innolla seurailemaan teidän projektia...

  VastaaPoista
 2. Kävin vierailulla blogissanne ja samiksia ollaan paljon muutenkin kuin keittiön osalta. Hyviä valintoja ollaan tehty! ;) Takassakin teillä on paljon samaa kuin mitä me olemme miettineet, se on meillä seuraava merkittävä hankinta, joka pitäisi pian saada valittua.

  VastaaPoista
 3. Teille on tulossa todella komea talo! :)

  Huomasin, että olette päätyneet samaan Kruunukalusteen pöytään, jota mekin olemme suunnitelleet. Sohvakin on ajatuksena ottaa Kruunukalusteelta, mutta ei ole saatu vielä aikaiseksi tilata.

  Pitääkin jäädä seurailemaan, kuinka projektinne edistyy :)

  VastaaPoista