18.8.2011

Saunoja, lauteita, saunoja

Rakennuksella on vietetty illat lattioiden ja vesieristyksien kimpussa. Teemulla taitaa olla tavoitteena aloittaa laatoitukset viikonloppuna, jos mitään erikoista ei ilmesty. Tänään Eetu ja sähkäri tulivat hommiin ja sähkökaappikin löysi paikkansa teknisen tilan seinältä.

Sauna meillä odottaa seuraavaksi saavansa koolinkeja seiniinsä. Mutta millaiset lauteet? Se on edelleen harkinnassa. Pohditaan laudepaketin ja itsetehdyn välillä, tumman ja vaalean, koukeroisen, muodokkaan ja suorakulmaisen välillä jne. Ja meillä kun ei olla kovin ahkeria edes saunomaan! Teemu viihtyy löylyssä kaksi minuuttia ja toteaa, että nyt on kuuma!

Lasi-ikkunat meille tulee saunanoven molemmille puolille. Ne on jo sentään tilattu ja kiuaskin meiltä rakennukselta  löytyy. Seinien panelointia on myös mietitty ja se on tarkoitus tehdä vaakaan ja tuo paneli saisi olla mahdollisimman leveää.
Lasi-ikkunat ja ovi ovat suurinpiirtein tällaiset. Laatoituskin tulee kylpyhuoneen puolelle valkoisella, kuten tässä kuvassa. 
 Kerroinkin, että asuntomessuilla kuvasimme lähes kaikki saunat ja vaikka heti ei mikään erityisesti silmään iskenyt, saa kuvista ehkä irti "osaideoita".
Tämä sauna oli messujen saunoista erilaisin ja miellyttää myös meidän silmäämme.
Suurin osa saunoista oli ihan perussaunoja. Kauniita ja yksinkertaisia.
Aaltoileva laude on kaunis. Itse pidän myös alhaalle keskellä olevasta vähän viileän tyylisestä harmaasta saunasta.
Tässä alhaalla on tällä hetkellä vahvimmilla oleva laudemalli, eli lauteet sijoitettaisiin kulmaan ja kiuas nurkkaan. Rakentelin tuon mallikuvan Helon sivustolla eri palikoista. Valaistuskin tulee kauniisti osittain ylhäältä ja osittain lauteiden alta. Lauteet voisi käsitellä harmaaseen vivahtavalla sävyllä, jossa on vähän helmiäistä mukana.
   
Kyllä tällaisessa saunassa saunoisi! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti