3.1.2011

Vuoden viimeisen viikon saldoa

Tuntuu, että joulusta olisi jo enemmänkin aikaa, mutta viikkohan tässä siitä vasta on vierähtänyt. Joulunaika meni rauhallisissa merkeissä ja nyt mennään vauhdilla jo uutta vuotta eteenpäin.  Säät ovat olleet suotuisampia kuin ennen joulua, kymmenen asteen pakkanen on tuntunut mukavan leppoiselta keliltä kireimpien pakkasten jälkeen.

Viime viikko aloitettiin rakennuksella valamalla sisäänkäynnin ja viherhuoneen pilarikengät paikoilleen. Kun valut olivat kovettuneet, puupilarit asennettiin paikalleen ja siitä jatkettiin nostamalla kattopalkit paikalleen. Kattopalkkien päälle kiinnitettiin kattovasat paikalleen. Talon ulkomuotoa sisäänkäynnin ja viherhuoneen rakenteiden edistyminen on muuttanut, sillä talon etupuoli näyttää nyt aikaisempaa suuremmalta ja on jotenkin jykevämmän oloinen.

Sisäänkäynnin puoleiset pilarit paikallaan.
Mm. sisäänkäynnin perälle asennettiiin tuulensuojalevy paikalleen.
Viherhuoneen puoleisia pilareita.
Kattovasoja talon etupuolella.
Pellolta talolle päin.
Lisäksi viime viikolla asennettiin tuulensuojalevyjä paikalleen. Minä sain  puuhakseni asentaa tuulenohjaimia paikoilleen ja niihin tukivanereita naulaillessani sain tarvittavaa vasarointiharjoitusta. Saldona yhden seinän tukivanerien naulaamisen jälkeen oli vain puolitoista vasaraniskua omaan peukaloon. Puolitoista siksi, että ensimmäisellä kerralla sattui kovasti, mutta toisella iskulla pääsin melko vähällä. ;) 

Tuulenohjaimet paikallaan.
Yllätykseksemme Uuden Vuoden aattona meille saapui villakuorma ja sitä villaa on paljon, etenkin kun lisäksi on tulossa 44 kuutiota puhallusvillaa näiden villojen lisäksi. Villapaaleja tuli satakunta ja minä sain kasata paalit pinoihin.
Villavuori. Vähän oman tontin ulkopuolella.
Meillä Uuden Vuoden viikonloppu meni mukavasti yhdessä rakennellessa. Vielä näin uuden vuoden alkupäivinä ehdin toivottamaan Sinullekin ilon täytteistä Uutta Vuotta 2011!

3 kommenttia:

 1. Hienoa seurata talopakettinne rakentamisen edistymistä !
  Innostuimme itsekin Valkeakosken asuntomessujen talosta 23 Onni, sillä numero 23 on mieheni onnennumero ja nykyisin perheeseemme kuuluva pumi on kutsumanimeltään Onni.
  Toivottavasti mekin onnistumme tavoitteessamme ja voimme rakentaa muutaman vuoden sisällä oman Onnimme tänne Vantaalle.
  Onnea ja Menestystä sekä tarvittavaa pitkäpinnaisuutta rakennushankkeellenne sekä teille molemmille !
  Hyvää Uutta Vuotta 2011 - toivottavasti jatkossa säät suosivat !

  VastaaPoista
 2. Terveisiä sinne rakentajille!
  t. sukulaiset Rovaniemeltä (Mika ja Jenni, Iida, Iiro ja Minni

  VastaaPoista
 3. Onni vaikuttaa vieläkin hyvältä valinnalta, pidän peukkuja, että tekin pääsette Vantaalla tavoitteeseenne ja saatte toisen oman Onninne. :) Kärsivällisyyttä ja pitkäpinnaisuutta rakentaminen vaatii, mutta meillä on pääasiassa ollut rakennuksella hauskaa ja on hienoa päästä osallistumaan oman kodin rakentamiseen.

  Kiitos terkuista! :) Muutenkin on kiva saada kommentteja!

  VastaaPoista