15.3.2011

Kevätpuuhia!

Pakko on hehkuttaa näitä keväisiä kelejä. Sunnuntainakin aurinko paistoi koko päivän ja oli ihanan lämmin. Energiataso on noususuhdanteinen ja  asiat rakennuksella edistyvät. Eilen illalla mittari näytti sisällä 32 astetta lämmintä ja koekuoppa todisti, että pohja on todella hyvin sulanut. Ajatelkaas muuten, että lämpötilaeroa on ollut kuutisen kymmentä asetetta muutaman viikon sisällä.

Talvilomaviikkokin lähenee ja kovasti olisi matkakuumetta. Tänä keväänä päädyimme muutaman päivän visiittiin Tallinnassa, sillä vapaapäivinä olisi työlistaa rakennuksen puitteissa lyhennettävissä. Ja mukava siellä on lomalla puuhailla, kun on aikaa ja kevät! Viime viikonloppua pidensimme aloittamalla vapaalla perjantailla ja kävimme Kvikillä Tampereella ja samalla kiersimme Ikeaa ja Bauhausia ja Ideaparkia. Keittiön ruokapöytä on päätetty uuteen kotiin hommata uusi, sillä vanha pirttikalusto on liian pieni eikä kovin näyttäväkään. Pitkään olimme suunnitelleet rakentavamme pöydän itse, sillä mielessä oli sellainen rustiikkisen näköinen iso pöytä. Vaan kun kuljimme Kruunukalusteen ohi Ideaparkissa, huomasimme ihanan korkeakiiltoisen valkoisen pöydän, joka oli pakko saada. Joten nyt muuttopäiväämme odottaa jo tuo pöytä kalusteliikkeen varastossa. Mieluisat tuolit pitää vielä metsästää. Pitäähän niitä hankintoja pikkuhiljaa alkaa tekemään.Puhelimella nappasin muutaman kuvan meidän uutukaisesta pöydästä. Ensi keväänä siinä on iso kimppu ihania tulppaaneja.
Isot valkoiset ruukut ovat myös hankintalistalla, sillä haluaisin muutaman kookkaamman huonekasvi-istutuksen uuteen kotiin. Yksi tuttuakin tutumpi isohko palmuvehka meiltä jo löytyy, mutta senkin ruukku vaatii kyllä päivityksen. Bauhausissa oli juuri sellaiset, jotka minulla on ollut mielessä ja mielestäni ne olivat vielä edullisetkin. Vielä ne jäivät kaupan hyllylle, mutta kyllä lomalla taidan ne poiketa sieltä hakemaan. Tampereella Kukkaikkunan ikkunassa on ollut tuollaiset ruukut jo pidempään, mutta hinta taisi olla kahdeksan kertainen Bauhausin ruukkuihin nähden. Kivoja ideoita Kukkaikkunan ikkunat kuitenkin tarjoavat.

Muutama viikko sitten sunnuntaina tein tilauksen Stockmannin verkkokaupasta ja paketti saapui jo samaisen viikon keskiviikkona piristämään kylmää peiton alla vietettyä sairaspäivää. Uusien vaatteiden lisäksi tilasin tulevaan keittiöömme uusia pienkodinkoneita. Kompakteja kooltaan ja aika söpön värisiäkin ovat nämä Kenwoodin kMixit. Hieman piti Teemua ylipuhua, mutta lopulta hänenkin mielestään nuo kodinkoneet ovat ainakin näin keväällä piristävän väriset. Muuten kun sisustus tulee olemaan valkoisen ja mustan sekä näiden väliin osuvien sävyjen kyllästämä, pitää vähän saada varsinaisia värejäkin mukaan. Ja toki nykyisetkin säilytetään vaaleanpunaisähkyn varalta kaapissa odottamassa vuoroaan.
Sunnuntaina leikkasin tavarankuljetuksissa vähän siipeensä saaneesta pihakoivustamme katkenneet oksat pois ja ilokseni ei noiden muutaman oksan katoamista edes huomaa. Puutarhan hoidonkin olen siis aloittanut. :) Ja ajatella, että ylipäätään on omia puita! Viherhuoneen lasiovet ja pääoven kannoimme suojaan kevään kosteudelta ja kyllä kevät näkyykin jo pihassa, sillä lumikinokset ovat pinenetyneet ja räystäiltä tiputtelee vettä.

Tällä viikolla torstaina meille tulee puhallusvilla tasaisille sisäkatoille ja lattiavaluvalmisteluita aletaan tekemään viikon puolen välin jälkeen. Samalla kuulemma aloitetaan ulkoseinien paneloinnit ja ikkunapellejäkin voisi pikkuhiljaa asentaa paikoilleen. Kevätpuuhia siis rakennuksella riittää!

1 kommentti:

  1. Tosi hieno pöytä, tuollainen korkeakiiltoinen on minullakin ollut mielessä. Kuinkahan vaan on arka lialle / kolhuille? Meillä on kun pieni termiitti naputtelemaas pöytään lusikalla, niin ei ole kovin kivaa jos pöytä on jo kuukauden päästä ihan kolhuilla... Mutta tosi kaunis pöytä on! Tuleekos teille keittiöön korkeakiiltoiset kaapinovet?

    Söpöläiset ovat kyllä nuo kodinkoneet, meillä varmasti mies yskisi enemmän kuin teillä nuo nähdessään ;) Täytyy siis tuoda söpöilyä keittiöön tekstiilien ja lautasliitojen muodossa :)

    Kerttu

    Kerttu

    VastaaPoista