24.3.2011

Kuoppa Kiinaan asti

Viime viikolla meille toimitettiin puhallusvilla, joten villoituspuuhat on sisäkaton osalta nyt hoidettu.Talon pohjan lämmittäminen on käynnissä edelleen; sunnuntaina Teemu kaivoi koekuopan ja maa on sulanut hyvin, mutta vielä on vähän kohmetta reilun metrin syvyydessä, joten edelleen lämmitys jatkuu. Sulamista tehostetaan nyt tämä viikkoa kastelemalla reilusti pohjaa joka toinen päivä. Sisätilojen lämmitessä olemme jatkaneet julkisivujen panelointia ja ikkunoiden ja ovien pielet sekä kaikki nurkat on nyt paneloitu ja muutamat rikkinäiset panelit vaihdettu ehjiin. Ikkunapeltejäkin on soviteltu paikalleen. Vielä panelointia odottavat talon päädyt ja yläraunat. Vähän hiljaista on eteneminen, mutta näissä vaiheissa ei kannatakaan pitää hoppua. Kunhan se maa jo sulaisi. Naapurin Janne kyllä epäili, että Teemu kaivaa kerralla Kiinaan asti, kun niin syvälle täytyy tarkistaa. :)
Villapuuroa sisäkatolle.
Koekuoppa.
Paneleita paikallaan. Kun vertaa näihin kuviin, niin kyllä nuo paneelit vaikuttavat jo ulkonäköön.

Yläosat vielä odottavat paneleitaan.
Lauantaina lunta tuli taivaan täydeltä, mutta sunnuntaina panelointi-ilma oli kyllä mitä parhain. Seinän vieressä oli auringon paistaessa niin lämmin, että teki mieli heittää pipo ja rukkaset jo pois. Ensi keväänä siinä on terassilla varmasti hyvä ottaa vähän väriä pintaan. Ja aamulla alkaa viidenkin aikaan olemaan valoisaa. Tuntuuko kevät aina yhtä mahtavalta vai tekeekö rankka talvi keväästä entistä ihanemman vuodenajan?

Kevättä löytyy myös maljakosta, sillä reilu viikko sitten maljakkoon ottamani koivunoksat ovat jo suurilla hiirenkorvilla. Basilikan ja persiljan siemenetkin on jo kylvetty ja odottavat itämistä ruukuissaan. Vielä kun niitä muistaisi ahkerasti kastella... Pikkuhiljaa pitäisi aloittaa myös kukkien esikasvatus. Paljon valkoista ja lilaa ja vaaleanpunaista tai pinkkiä olisi toiveissa saada kukkapenkkeihin. Onko antaa siemenpussiostoslistalle lisättäväksi ideoita tästä värimaailmasta?
Nopeasti koivuun ilmestyivät jo lehdet sisällä. Eikö se tarkoita, että kevät on ihan kynnyksellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti