4.4.2011

Lattiavalu lähenee!

Talviloma on takana ja taasen palattu arkeen. Lomalla piipahdettiin Tallinnassa, syötiin kunnolla, käveltiin paljon ja nukuttiin pitkään muutaman päivän ajan. Moisen parin päivän tauon jälkeen tuntui mukavalta palata taas rakennukselle. Jos nyt totta puhutaan itse podin vähän huonoa omaatuntoa tuosta parinkin päivän tauosta, mutta tarpeeseen se tuli.
Kauniita ja ränsistyneitä rakennuksia.
Herkkuja... <3
Kevättä... <3

Tilkka viiniä... <3
Mutta missä siis tällä hetkellä rakennuksella mennään? Sisällä Teemu kaivoi koekuopan viikko sitten lauantaina ja maa todettiin sulaneeksi. Kastelu ja lämmitys olivat tehonneet, sillä enää ei ollut epäilystäkään siitä, etteikö maa olisi sula. Varmuuden vuoksi maata vielä lätkättiin täryllä ja Tallinnan jälkeinen loppuloma kuluikin viemäreitä ja radonputkia kaivaessa. Ikinä en ole vielä lapiota käyttänyt niin paljoa, mutta kyllä nyt on lavat auki. Meinasi uskon puutekin välillä iskeä, mutta Teemu jaksaa onneksi tsempata. Nyt fiilis on kuitenkin noususuhdanteinen, koska lattiavalu häämöttää lähitulevaisuudessa, toivottavasti jo ensi viikolla. Tiistaita Teemu on kuulemma kaavaillut. Porealtaalle ja takalle kaivettiin myös kuopat paksumpaa  betonilaattaa varten ja keskuspölynimurin putkelle kaivettiin säilytysputki maan alle, ei vie sitten tilaa siivouskaapissa ja on helppo sieltä vetäistä tarvittaessa esiin. Eilen sunnuntaina saimme viimeiset styroksit paikalleen ja seuraavaksi pitäisi raudoittaa pohja ja asentaa lämmitysjohdot. Putkimies asentaa vesiputket huomenna.
Styroksien välistä tässä kuvassa vielä pilkistää maata ja viemäreitä.
Sähköputket kävi sähkömies eilen vetämässä ulkoseiniin ja iltapäivällä vielä räpsäsimme väliseinien paikat styroksiin. Tänään Teemu kantoi Ekin kanssa rautaverkot sisään, minä siivoilin styroksin puppua pois ja Teemu vielä sääti yhtä viemärikaivoa paremmin paikalleen. Piha kaipaisi myös kipeästi siivousta, sillä lumen sulaessa alta paljastuu jos jonkin moista puu- ja romukasaa, näyttää rumalta. Tänään satoi, joten vältyin siltä.

Ja pohdittu ja vatvottu keittiötoimittaja on nyt valittu, sillä keittiötoimituksesta tehtiin keskiviikkona avoin sopimus. Muutokset siis vielä sallitaan. Vilautan kuvia, kunhan ne sähköisessä muodossa postilaatikkooni ilmestyvät. Tyytyväisiä ollaan valintaan ja täytyy kyllä todeta, että keittiömyyjissäkin on monenmoista. Tämä myyjä jaksoi kanssamme pohtia parhaita vaihtoehtoja ja toi itse ideoita pitäen kuitenkin budjetin aisoissa. 3d-kuvat eivät laadultaan olleet parhaat mahdolliset, mutta tarjouksen erittely oli ehdottomasti paras ja hintakin oli kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti