27.4.2011

Väliseinät nousevat hiljalleen

Uskomatonta miten nopeasti kevät voikaan edetä. Ihanista keleistä saatiin nauttia pääsiäisenä ja auringon porotellessa oli hyvä kierrellä tonttia ja suunnitella pihan tulevia istutuksia. Asemakaavaan olen piirrellyt pihapolkuja, autopaikkaa, puita, puttauspaikkaa, kasvimaata ja kukkapenkkejä. Maan pinnalle tiensä ovat jo löytäneet syksyllä piilotetut kukkaisipulin alut ja osa ruukkuihin ja mm. pesuvateihin istutetuista daalian juurakoista piristää jo orastavalla vihreydellään. Meillä Keski-Suomessakin puissa alkaa olla jo pienen pieniä lehden alkuja!
Pääsiäisen alla oli panostettu pikkukauppojen näyteikkunoihin! Inspiraatiota pihalle voi löytää vaikka mistä!
Kirjastosta lainaamiani puutarhakirjoja olen selaillut rakentelun luppoaikana läpi ja iltaisin olen keskittynyt hankkimaani Oman pihan suunnittelu -kirjaan. Kirja on pullollaan ihania inspiroivia kuvia ja olisin jo aivan valmis tarttumaan lapion varteen. Kaivinkonetta ja multakuormia on kuitenkin kaavailtu saapuvaksi vasta kuukauden päivien päästä, joten pitää vaan koettaa malttaa mielensä ja pitää itävät taimet hengissä.

Verannalla istuskelun ja puutarhapohdiskelun ohessa pääsiäisenä rakennettiin puurunkoisia väliseiniä ja melko pitkälle ne saatiinkin jo tehtyä. Kipsilevyt laitettiin tässä vaiheessa vain toiselle puolelle, toinen puoli saa levynsä, kun sähköt on vedetty valoille ja pistorasioille ja minne niitä nyt sitten tarvitaankin. Nyt on siis omiksi huoneiksiin erotettu kolme makuuhuonetta, vaatehuone ja isompi wc. Tällä viikolla pitäisi aloittaa talon toisen puolen väliseinien muuraus ja minun osakseni saattaa langeta väliseinien tasoituksen aloitus. 
Olohuoneen seinää paikallaan.  

Vappuun on enää pari päivää ja siirrytään toukokuun puolelle. Vappumunkkeja ja simaa siis tiedossa!

1 kommentti:

  1. Hauskaa Vappua!

    Talonrakennustanne on mukava seurata.
    Hyvin työt edistyvät.

    t.Sirpa

    VastaaPoista