15.5.2011

Kaakelit tilattu

Kovasti odottelin viikolla, että Blogger alkaisi toimimaan, sillä tiistaina saimme tehtyä ison määrän valintoja. Vietimme taas intensiivisen pari tuntisen Jyväskylässä Laatta Leevissä ja tuloksena tilasimme kylpyhuoneen sisustusmateriaalit mukaan lukien laatat, suihkusetit, porealtaan ja saunan lasiseinän. Samalla  tilasimme laatat vessoihin, pieneen keittiön välitilaan ja tuulikaapin lattiaan sekä hanat vessoihin ja keittiöön. Tilaukseen otettiin mukaan myös astianpesukoneen  venttiili, joka toimii elektronisella hipaisukytkimellä.

Lopulliset laattavalinnat tehtiin pitkällisen pohdinnan jälkeen, vaikkakin mieluisat laatat löytyivät jo jokunen aika sitten. Laattojen valintaa vaikeampaa oli päättää miten laattoja tullaan käyttämään. Laatoissa jatketaan talon muiden materiaalien väreillä eli valkoisella ja mustalla ja ekstrana mukana ripaus bling blingiä. Laatta Leevissä sisustussuunnittelija piirsi meille kuvat tiloista ja hahmottamisessa näistä kuvista on suuri apu. 
Lattioihin valitsimme samaa tummanharmaata laattaa kahdessa koossa, 15x15 cm laattaa ja 30x60 cm laattaa.

Lattioihin valittu laatta.

Isompaan vessaan valittiin toiselle seinälle suuret 60x60 laatat kiiltävänä mustana. Lisäksi vaakaan laitetaan yksi rivi samaa mustaa laattaa, johon on hiekkapuhallettu kukkakuviot. Toiselle seinälle valittiin 30 x60 cm kiiltävä valkoinen laatta, jota suurimmaksi osaksi tulee kaikkiin kosteisiin tiloihin.

Ison wc:n tehostelaatta.
Isompi wc. Tämä kuva kuvaa laatoituksia, kalusteet eivät vastaa meidän tilaamiamme, ne kun tilattiin tähän isoon vessaan Kvikiltä.
Pienempi wc meillä on melko pieni ja on ainoa tila vaatehuoneen lisäksi, jossa meillä ei ole ikkunaa, joten se päädyttiin pitämään mahdollisimman vaaleana. Tämä wc laatoitetaankin pääosin kiiltävällä valkoisella laatalla. Tehosteeksi valittiin niin ikään valkoinen laatta, jossa on helmiäisellä kukkakuviota lisänä. Tehostelaatalla laatoitetaan seinänwc:n yläpuolelle jäävä seinä.

Vaalea pieni wc. Tällä hetkellä se saattaa jopa näyttää vielä pienemmältä kuin tässä kuvassa, mutta pikkuvessastahan on kysekin. :)
Keittiön välitilaan tulee oma hopeanvärinen lempilaattani, jossa on kohokuviona kukkia. Hintansa takia tämä laatta sopi parhaiten pieneen laattatarpeeseen.

Keittiön välitilan laatta, joka on kyllä kokonaan hopean värinen, vaikkakin kuva näyttää muuta.
Ja sitten kylpyhuoneeseen... Kylpyhuoneessa isossa osassa on poreallas ja sitä haluttiin korostaa myös laatoituksilla. Porealtaan seinille laatoiksi valittiin laatta, joka luo illuusion vesiputoksesta. Suihkujen taakse laitetaan musta laatta ryhdittämään seinää ja muut seinäpinnat kaakeloidaan tutulla valkoisella kiiltävällä laatalla. Tuosta "vesiputouslaatasta" saimme jo mallikappaleen ja siinä oli kivasti hopeaa, mustaa, harmaata ja valkoista, ehkä myös vähän helmiäistä.
Meidän kylppäri. Poreamme ei ole ihan tuollainen kuin kuvassa, mutta tästä saa parhaiten kuvan, miten laatoitukset kypyhuoneessa tullaan tekemään.
Teemu aloittaa alkavalla viikolla kesälomansa, joten hän pääsee olemaan rakennuksella kuukauden päivät täysipäiväisesti. Tänä viikonloppuna sähkömies pikkuveljeni apurinaan sai sähköt vedettyä jo todella pitkälle ja muuraukset alkavat olla hyvällä mallilla. Saunasta on kipsilevyt revitty lisäkäsien voimin pois ja kipsilevyseiniä alettu tuplaamaan, räystäitä on viimeistelty, kukkia koulittu, tehty hankintoja ja ehditty vielä kotona katsomaan muutama leffa iltaisin. Tiilikaton asennus siirrettiin ensi viikonlopulle, mutta pihan edistymistoimenpiteitä on maaurakoitsijan kanssa kaavailtu jo parin viikon päähän.

Kivaa alkavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Upeat laattavalinnat, kyllä teillä on silmää! T: Kerttu

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kerttu! Kyllä niitä pitkään jahkailtiin, mutta onneksi myyjällä oli todella paljon kärsivällisyyttä meidän kanssamme. :) -Jenni

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää! Pakko kysyä, mistä tuo isomman wc:n tehostelaatta on ostettu, aivan mahtava! Meillä kans raksaprokkis meneillään ja iski heti silmään :)
  -Minna

  VastaaPoista
 4. Ja tuntuu! :) Kolme hyvin nukuttua yötä kotona. :) Meidän kaikki laatat on ostettu Jyväskylästä Laattaleevistä.
  -Jenni

  VastaaPoista
 5. Varmasti! Aikun oltais mekin jo noin pitkällä! No tässä sitten.. Tulevaisuudessa :) Muistatko yhtään mitä toi laatta oli neliöhinnaltaan?
  Ja onnea uuteen kotiin :)
  Olen muuten seuraillu blogiasi jo jonkin aikaa, mutta nyt vasta tulin kommentoineeksi!
  -Minna

  VastaaPoista
 6. Rakennusaika menee lopulta tosi nopeasti, pian tekin huomaatte nukkuvanne uudessa kodissa. :)
  Nuo laatat ovat kappalehintaisia. Saatujen alennuksien jälkeenkin hinta taisi olla noin 100 euroa kappale, onneksi niitä ei tarvittu montaa.

  Kiitos! Ja kiva kun kommentoit!

  -Jenni

  VastaaPoista