11.7.2011

Lomailijan maalauskriisi

Loman ensimmäinen päivä alkaa olla takana. Rakennuksella se tuli vietettyä ja jo ennen seitsemää olimme hakemassa maaliteloja maalausliikkeestä. Olen nimittäin kokenut pienoista maalauskriisiä muutamat viime päivät, kun sisällä pintamaalauksesta ei vaan millään ole meinannut tulla tasaista. Tänään lopulta tuttu maalari tuli käymään ja opasti, miten pinnasta saa hyvän. Paljon ja nopeasti pitää vaan laittaa maalia. Saimme myös ohjeet hakea vähemmän kiiltävää maalia ja jo illalla testailin tekniikkaa ja maalia ja sain kuin sainkin pinnasta tasaisen! Huomenna urakka jatkuu siis paremmalla mielellä. Harson oheen meillä muuten päädyttiin Lumen sijasta Talvi-sävyyn ja se on nyt hyvä. Enää ei säädetä. :)

Sisko aloitti tehokkaasti viikonloppuna talon ulkomaalauksen ja päätyjen alaosat saatiinkin jo maaliin. Ukkosmyrsky vaan katkaisi hyvän maalausvireen, vettä kun tuli saavista kaatamalla sunnuntai-iltäpäivän ja kasteli kaikki paikat. Ulkomaalin sävyyn olemme kyllä tosi tyytyväisiä ja jo kerrasta vaikuttaa tulevan todella tasainen pinta. Toiseen kertaan tullaan talo siis maalaamaan vasta ensi kesänä.
Ukkosmyrsky katkaisi kotitieltämme koivusta toisen haaran. Sade tuli siis melkoisen tuulen kera.
Sisäänkäyntiin ja viherhuoneeseen äitin kanssa laitettiin viikolla styroksit ja niihin pitäisi lähiaikoina valaa laatat, nyt vielä kun betoniauto ("kurakone") pääsee viherhuoneen vierelle.

Viime viikon perjantaina haimme keittiöosien lisäksi Tampereelta keittiön pöydän ja tuolit, jotka nyt ovat varastoitu pikkuveljen asuntoon. Saarekkeen taso oli niin pitkä, ettei se mahtunut pakettiautoon, joten se jäi odottamaan edelleen noutoa Kvikin varastoon. Muut tavarat saatiin tuotua ja nyt keittiön seinäkaapit ovat viimeistelyä vaille valmiina seinällä. Ja edelleen olemme muuten tyytyväisiä keittiötoimittajan valintaan. Kvikiltä olemme suunnitelleet tilaavamme myös eteisen vaatekaapit ja vaatehuoneen kalusteet.

Keittiön seinäkaapit.

1 kommentti:

  1. Hyvää lomaa Jenni!
    Kodin rakentamiseen kuuluu uskomaton määrä erilaisia valintoja. Kaikki näyttää tosi hyvältä ja pitkälle olette jo päässeet.
    t.Sirpa

    VastaaPoista