26.7.2011

Liesituuletin asennettavaksi

Lomalla tuntuu olevan puuhaa niin ettei konetta ehdi avaaman. Edistystä rakennuksella tapahtuu koko ajan, eikä sieltä oikein malta olla pois. Yhden päivän olen lomallani kokonaan ollut pois rakennukselta, kun siskoni viihdytti minua luonaan Helsingissä. Asuntomessut houkuttavat, mutta meillä taitaa tälle vuodelle olla tarpeeksi asuntomessuja kotosalla. :)

Liesituuletinta pähkäilin täällä aikaisemmassa postauksessa, mutta viime viikolla pihaan saapui viimein valitsemamme. Kumpikaan tuon postauksen liesituulettimista ei miellyttänyt lvi-suunnittelijaa, totesi, että mallina putki on tyylikäs, mutta ei niinkään tehokas. Imutehoiltaan putkimallit on kyllä viritelty huippuihinsa, mutta putki ei pinta-alaltaan kata koko lieden alaa, kuten ns. perinteinen liesituuletinmalli tekee. Putki kun oli joka tapauksessa tuon tyylikkyyden vuoksi, saatava hän suositteli Lapetekin mallia, johon on mahdollista myöhemmin hankkia lasi, joka lisää suoraa imupinta-alaa. Asennusta odottava liesituuletin on siis Lapetekin Apollo-V-malli. Väriltään tuuletin on rosterinen ja laatikossa makaavana se näytti valtavalta. Halkaisijaltaan 35 cm. Vilautan kuvia, kunhan se saadaan asennettua paikoilleen.
Lapetekin Apollo-V-mallin kuva lainattu Lapetekin sivuilta ja löytyy pian keittiöstämme.
Jos havaitaan, että käytössä liesituulettimen teho ei riitä, siihen saa ostettua tällaisen lasin, jolloin suora imupinta-ala kasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti