27.10.2011

Lämpöä


 
Takkaa on lämmitelty pikkuhiljaa Uuniseppien antaman ohjeen mukaan. Aloitettiin kolmisen viikkoa sitten ulkotulella ja sittemmin on polteltu puuta puolesta kilosta pikkuhiljaa puun määrää kasvattaen. Viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa laitoimme tulen jo ihan oikeassa lämmitystarkoituksessa ja kyllähän se lämpeni ja lämmitti hyvin sisätiloja. Alppi leivinuunilla painaa yli kaksi tonnia, mutta jo parilla kolmella pesällisellä puuta on posket saatu punaiseksi. Hyvin toimii siis. Vetää hienosti, syttyy tumpelonkin sytyttäjän toimesta, on saanut paljon kehuja ulkomuodostaan, lämmittää, pysyy kauan lämpimänä ja luo tunnelmaa.Kuten kuvasta näkyy, meiltä puuttuu vielä puukori tai kantoteline. Melkoinen sotku siis saadaan aikaan lämmittelytouhussa. Alla olevat tuotteet tulivat vastaan asuntomessuilla ja tekisivät lämmittämisestä siistempää. Kauniit ajattomat Aikatuotteen Hali-puunkannin ja Syli-puuteline valloittivat minut jo nimillään. Erittäin varteenotettavat vaihtoehdot meillekin kotiutettaviksi!

     
Kuva Aikatuotteen verkkosivuilta.  Halit ja syli.

6 kommenttia:

 1. Kiitos tästä kokemuksesta :). Kyselinkin sinulta Alppi takka-leivinuunista kokemuksia sähköpostilla. Me laitoimme tilaukseen Alpin leivinuunilla valkoisella laatalla jossa himmeät raidat. Teillä taitaa olla tuossa puhdas valkoinen laatta? Hieno on, malttamattomana odotan sen saapumista meidänkin uuteen kotiimme!

  Jaana

  VastaaPoista
 2. Meillä on tosiaan tuo ihan valkoinen kiiltävä laatta. Varmasti on upea raidallisenakin! :)

  -Jenni

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen tuo kannin! Voisin ostaa itselleni joululahjaksi. :>

  VastaaPoista
 4. Minuakin kiinnostaa miten Alppi uuni on toiminut käytännössä? Sellaista odotellaan saapuvaksi meidänkin kohteeseemme. Ja aivan ihana blogi sekä talo Sinulla, ei pysty irtautumaan koneelta, ennenkuin on kahlannut tämän läpi. Mikä löytö :)

  VastaaPoista
 5. Minuakin kiinnostaa miten Alppi uuni on toiminut käytännössä? Sellaista odotellaan saapuvaksi meidänkin kohteeseemme. Ja aivan ihana blogi sekä talo Sinulla, ei pysty irtautumaan koneelta, ennenkuin on kahlannut tämän läpi. Mikä löytö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ava! Alppi on toiminut tosi hyvin ja se on niin nätti! Hyvä valinta! Talvella lämmitettiin takkaa useamman kerran viikossa ja kyllä meidän neliöt lämpenivät hyvin. Lämmittämisen jälkeen takka on ollut lämmin useita päiviä ja antanut hyvin lämpöä. Sisälämpötilaa on saatu nostettua useamman asteen verran helposti ja lämmityslaskut muuten ovat pysyneet pieninä neliöihin nähden, vaikka viime talvikin oli tosi kylmä. Miltei odottaa syksyä, että voi taas laittaa tulen takkaan ja vetää villasukat jalkaan. Mutta vaan miltei. ;)

   Poista