15.9.2011

Valaisinvalintoja


Olemme pohdiskelleet paljon kodin valaisimia. Hakusessa on ajattoman tyylikkäät klassikot, joissa kuitenkin olisi sitä jotain. Maanantaina kiertelimme Tampereella designvalaisimia myyviä liikkeitä, mutta melko vähän niissä tuntui olevan valaisimia esillä. Suurin osa oli tilaustavaraa, eikä niistä ollut mallikappaleita esillä. Näin ollen jälleen kerran turvauduimme verkkokauppaan, jolloin palautusoikeuskin on automaattisesti olemassa.

Finnish Design Shopissa on hyvä valikoima valaisimia ja sieltä valikoitui listalle seuraavat valaisimet:
 

Kuvat on lainattu kollaasiin Finnish Desing Shopin verkkokaupasta. Olohuoneen kattoon, johon tarvitaan siis neljä valaisinta tilattiin testaukseen Artekin A110 (vasen yläkulma, oikea alakulma kuvassa) ja Secto (keskellä ylhäällä).  Luulen, että Sectot valitaan olohuoneen kattoon ja tuulikaappi saa omakseen A110:n. Viihdehuone (jonka suunnitelmista juttua tiedossa) saanee valaisimekseen Le Klintin Joker valaisimen (oikealla ylhäällä) ja ylimääräisiin makuuhuoneisiin hankittin alhaalla vasemalla kuvassa olevat Normann Copenhagenin Norm 06 keskikokoisena ja meidän makuuhuoneeseemme Norm 03 isona versiona.

4 kommenttia:

 1. Voisin kokemuksella sanoa noista Sectoista (meillä ollut käytössä 2 vuotta), että ne ovat mielestäni paremminkin tunnelmavalaisimia kuin varsinaisia yleisvaloa. Valokeila on tosi kapea ja ei siis valaise juuri lainkaan ympärille. Parhaiten Secto toimii mielestäni esim. olohuoneen pöydän päällä, tosi matalalle ripustettuna :)
  -klaara (omakotirakentaja itsekin)

  VastaaPoista
 2. Hyvä tietää, osaa paremmin otta huomioon, kun valaisimia mallailee. Tuo meidän olohuone on vielä haasteellinen valaistava, kun korkeutta on ja valaisimia pitää olla neljä. Saattaa siis olla, että edelleen jatketaan etsintöjä. Secto saattaa löytää paikkansa jostakin muualta. :)
  -Jenni

  VastaaPoista
 3. Juuripa meinasin kommentoida samaa, että Secto ei juurikaan valaise, vaan on enemmänkin tunnelmanluoja. Meillä on muuten Secton seinämalli portaikossa tässä nykyisessä asunnossa...
  - Minna K

  VastaaPoista
 4. Hyvä, kun kerroitte kokemuksistanne, tiesimme testata ja kyllä lähti Secto palautukseen. Muotoilultaan oli ihan kiva, mutta valaissut ei juurikaan 60 watin hehkulampullakaan ja koivuinen Secto taittoi valaisimen värin vielä vähän mummomaiseksi. Yksi A110 sen sijaan roikkuu jo olohuoneen katossa. Se oli meidän mielestämme tosi kiva. :)

  Jenni

  VastaaPoista