20.2.2011

Korkeaa kiiltoa ja flunssaa

Tällä viikolla meillä on sairasteltu. Lähinnä minä, mutta oli Temppakin keskiviikon poissa töistä köhän takia. Jos kipeänä voi olla kivaa, niin kyllä meillä yhdessä kipeillessä oli ihan mukavaa tuolloin keskiviikkona. Niistettiin, lepäiltiin ja katseltiin telkkua, miltei koko päivän sain viettää kainalossa.

Sairastellessa saa myös herkutella. :) Takana näkyy meidän tämän hetkisen keittiön tapetti. Se on ihan lemppari ja herättää värityshalut.

Sairastellessa oli hyvä selailla nettiä, lukea lehtiä ja etsiä ideoita. Makoillessani ihastelin HTH-keittiöiden sivuilta heidän mallikeittiöitään ja etsin erilaisia vaihtoehtoja. Keittiön peruslinjat alkavat hahmottumaan: Ei vetimiä, korkea kiiltoista valkoista tai mustaa tai molempia, pyöreä liesituuletin saarekkeen ylle, laatikoita ei kaappeja, uuni oikealle korkeudelle ja rosteriset tai integroidut kodinkoneet. Kylmäkoneissa olemme kallistumassa kylmäkeskuksen kannalle, jossa jääkaapin ja pakastimen suhden on 70/30 ja lisänä on vielä jääpalakone. Tällaisella reseptillä meidän keittiömme tullaan rakentamaan. Saarreke tulee olemaan kooltaan noin 2,5 m x 1,7 m ja tosiaan saarrekkeeseen sijoitetaan liesi. Tässä parhaillaan mietimme riittäisikö pöytätilaksi saarekkeen taso, jolloin koko seinä voitaisiin laittaa täyteen laatikoita ja muuta säilytystilaa.
Tämä kuva on lainattu HTH-keittiöiden nettisivuilta. Paljon sellaista kuin meidän keittiöönkiin on tulossa.

Mustakin kyllä kiehtoisi kovasti, mutta mites ne pienet pölyhiukkaset? Pitääkö olla aina luuttu kädessä? Tyylikästä! Tämäkin kuva HTH-keittiöiden nettisivuilta lainassa.

Takana keltaisella kehystetty seinä, joka on kokonaan säilytystilalle ja koneille pyhitetty. Harkinnassa siis meilläkin tällä hetkellä. Edelleen HTH-keittiöiltä kuva lainattu.
Sairastelu ja kova pakkanen pitivät huolen siitä, että tällä viikolla rakennuksella ei tapahtunut ennen eilistä oikein mitään. Perjantaina Teemu kävi tarkistamassa paikat ja laittoi joitakin ruuveja paikalleen. Lauantaina meillä oli talkooväkeä ja mm. toiselle puolelle taloa saatiin höyrynsulkumuovi paikoilleen. Toisenkin puolen saimme tänään aloitettua Teemun kanssa ja huomenna siitä sitten jatketaan.
Otsat on villoitettu, IV-putket paikallaan ja eristetty ja tuolla ylhäällä menee jo myös keskuspölynimurin putki.
Makuuhuoneiden puoli muovissa.
Eilen oli sähköpostiin tullut Jyväskylän Laattaleevin tarjous ja se vaikutti varsin hyvältä ja melko helpoltakin vaihtoehdolta, sillä se kattaa pitkälti kaikki laatat, hanat, ammeen jne. Kerron siitä vielä lisää paremmalla ajalla.

2 kommenttia:

 1. Upeita sisustusajatuksia! Olisi kiva kuulla ja nähdä lisääkin siitä ajatuksiasi talon sisustuksesta.

  Toivotaan, että pakkanen pian hellittää :)

  Kerttu

  VastaaPoista
 2. Mukavaa, kun jätit kommentin. :) Viikonlopusta näyttäisi sääennusteen mukaan tulevan jo huomattavasti lämpimämpi! (Vaikka alkaahan näihin pakkasiinkin jo tottumaan.)

  Tämä sisustuksen suunnittelu on ihanaa ja kovasti ideoita pyöritellään ja pallotellaan. Varmasti tulen jakamaan lisää sisustusmietteitä myös täällä blogissa lähiaikoina.

  ps. HTH:lle varasin Tampereelle ajan keittiösuunnitteluun ja sain sen jo ensi viikolle. Erittäin hyvän ensivaikutelman sain yrityksestä. :)

  VastaaPoista