4.2.2011

Pitsimattoja uusille lattioille

Kuopion asuntomessilla oli esillä virkattu pitsimatto, joka viehätti minua kovasti. Jostain syystä ei aikaisemmin ollut tullut mieleen, että pitsipöytäliinan mallilla voi saada aikaan paljon muutakin kuin pieniä liinoja. 

Uuden kodin lattioita onkin odottelemassa jo kaksi äidin yöpöydällä olleesta pitsiliinasta otetulla mallilla virkattua pyöreää harmaata mattoa, joiden halkaisija on noin 120 cm, sekä yksi violetti neliönmallinen matto. Tuon neliönmallisen maton uskoisin sopivan esimerkiksi wc-matoksi tai keskeneräisen parinsa valmistuttua, vaikka sängynvierusmatoksi.  Vielä on hyvin aikaa virkkailla lisää mattoja ennen muuttopäivää. Tosin sitä aikaa taidetaan ensi sijaisesti tarvita toisaalla.
Tämä matto on jo yhdessä kolmesta pakatuista muuttolaatikoista.
Paksusta matonkuteesta on ihana virkata, sillä työ valmistuu nopeasti ja erilaisia värivaihtoehtoja on olemassa todella paljon ja erilaisilla malleilla mattoihin saa kivasti vahtelua. Sormet virkatessa kyllä tahtovat vähän kärsiä, sillä etenkin paksun matonkuteen virkkaaminen saattaa olla melko raskasta sormille. Itse sain ensimmäistä mattoa virkatessa rakon peukaloon, mutta toiseen mattoon peukalokin oli jo sitten karaistunut ja kesti puuhan paljon vahvempana.

Vahvimpina lattiamateriaali vaihtoehtoina suurimpaan osaan talosta meillä on tällä hetkellä Upofloorin vaalea erikoisleveä ja pitkä Grandeur Tammi Renaissance laminaatti tai Conference Kirsikka Glaze 1-sauvainen laminaatti. Grandeur laminaatti näyttää viehättävästi lankkulattialta ja toisaalta tuo Conferencen Kirsikka Glaze sävy on juurikin niin vaalea kuin haluaisimmekin lattioidemme olevan.

Lankkulattiamainen Grandeur.
Kirsikka Glaze: Vaaleaa ja valoisaa!


1 kommentti:

 1. Moikka!

  Mattojen virkkaamiseen liittyen ksyymys..
  Minkä paksuisella koukulla virkkaat?

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista, meillä myös rakennusprojekti käytnnissä; tosin vasta alkutekijöissä teihin verrattuna. ;)

  Ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista