23.2.2011

Valkoinen vai musta takka?

Sisustuselementeistä ensimmäiseksi isommaksi hankinnaksi tulee varmaankin takka ja vaihtoehtoja olemme jo käyneet läpi. Katselemamme takat ovat selkeälinjaisia ja päällystetty valkoisella kivilaatalla. Toisaalta musta laatta voisi olla myös ihan hieno vaihtoehto, mutta pelkäämme mustan takan korostuvan liiaksi tilassa, mutta voiko hieno takka korostua liikaa?

Takka tulee olemaan paitsi isossa osassa olohuoneen sisustusta, myös merkittävässä osassa lämmitystä ajatellen. Näin ollen meille tulee melko iso varaava takka, jota aiotaan myös käyttää. Takan keittiön puoleiselle sivulle olemme kaavailleet leivinuunia. Meille mieluisin takkamalli on Uuniseppien Halti-takka ja tuohon sivuun saisi  heiltä leivinuuninkin. Todennäköisesti takka tullaan kuitenkin muurauttamaan perinteisellä tavalla muurarilla, mutta tyyli ja malli on siis jo hyvin selvillä. Kokoakin tällä takalla alkaa olemaan jo jonkin verran ja lämmitysala on Uuniseppien mallissa jopa 90 neliötä.
Halti lainattuna Uuniseppien sivuilta valkoisena.

Ja mustana.
Mitä sinä olet mieltä, musta vai valkoinen? Pitäisikö olla saman värinen kuin keittiön vaiko juurikin eri värinen? Molemmat ovat upeita!

5 kommenttia:

 1. Niin kuin sanoit, molemmat ovat upeita! Ehkä suosisin saman väristä takkaa kuin keittiökin, mutta jos valkoisessa keittiössä on mustaa tehosteena, niin mustakin takka varmasti näyttäisi mahtavalta. Jälleen kerran makusi osuu yksiin kanssani. Itse olen ihaillut Uuniseppien Riekko-mallia.

  Tuleeko teille 3d -kuvia sisustuksesta? Sellaiset varmasti helpottaisivat valintojen tekemistä, mutta en tiedä onko sellaisten teettäminen kovinkin kallista puuhaa. Toisaalta kuvat saattaavat estää hutivalinnat..

  Joko olet suunnitellut vessojen kiintokalusteita?

  Kerttu

  VastaaPoista
 2. Musta viehättää sekä keittiössä että takassa, mutta samalla mustan valinta jotenkin pelottaa. Riekko on kanssa upea ja etenkin Teemu pitää mallistossa olevan musta Riekon laatasta, jossa on taajaan saumoja.

  Keittiöstä, kodinhoitohuoneesta ja eteisestä meillä on jo yhdet 3d-kuvat Topi-keittiöiden tarjouksen yhteydessä, mutta niistä vielä se jokin puuttuu. Laattaliikkeestä saamme varmaan lähiaikoina 3d-kuvat, joka auttaa huomattavasti laattasuunnittelussa ja samalla hahmottamaan myös kalusteita paikoilleen. Vielä tässä vaiheessa emme ole miettineet hankkia 3d-kuvia kokonaisuudesta, mutta kuten sanoit, niiden avulla voisi välttää hutivalinnat. Pitää laittaa harkintaan.

  Vessojen kalusteita on katseltu ja esimerkiksi Ikean GODMORGON/ BRÅVIKEN vaikuttaa meidän tyyliseltämme. Ajatusleikki on siis silläkin saralla jo käynnissä. :)

  VastaaPoista
 3. Valkoinen on mun suosikki!!

  -Anne

  VastaaPoista
 4. Valinta on vaikea, kun molemmat näyttävät hyviltä. Klassiseen valkoiseen on ehkä helpompi yhdistää sisustuksen muita värejä.

  Maaliskuun terveiset Maskusta!

  VastaaPoista
 5. Mä luulen kanssa, että valkoinen on turvallinen vaihtoehto, siihen ei varmasti kyllästy.

  Ajatella, että on jo maaliskuu. Aamuisinkin alkaa jo olla valoisaa! Kevät tulee kohinalla! :)

  VastaaPoista