21.6.2011

Rakennus ei katoa

Viheliäiset, mutta toisaalta niin kauniit lupiinit pyrkivät pihalle.
Pilarit muurattu.
Viikonloppuna sain kulutettua 60 litraa pohjamaalia ja nyt muutamia kaapintakusia vaille on seinät pohjamaalattu. Sähkömies ja Eetu olivat lauantaina vetämässä sähköt ulkovaloille ja ulkopistorasioille ja samalla kattoon laitettiin myös halogeenit. Eilen Teemu muurasi takapihan pilarit terassien palkkeja varten valmiiksi, jotta kaivinkone pääsee täyttämään sieltäkin seinän vierustan. 


Tällä viikolla pitäisi ostaa seinämaaleja, tehdä lopullinen päätös takan suhteen (nyt jo tulee hoppu), pitää viimeistellä keittiön otsa ja käydä läpi vielä seinäpinnat ennen pintamaalauksen aloittamista ja sitten pitää vielä aloittaa se pintamaalauskin. Niin ja kaivinkonekin jatkaa pihalla ja kaikenmoista pientä on aina viilattavana. Kosteita tiloja Teemu alkaa  ehtiessään hiljalleen tasottamaan ja vesieristämään. Onneksi on taas lyhyempi työviikko!
Tämäkin pääty paneloitu.
Ikkunanpielilaudat ovat paikoillaan.


Juhannuskin vietetään todennäköisesti intensiivisesti rakennuksella, sillä keittiöstä saadaan ensimmäinen toimitus kasattavaksi torstaina! Miten aika kuluukin niin nopeasti?
Kiuas odottaa makuuhuoneessa.
Gladiolukset ovat kasvaneet isoiksi ja odottavat pääsevänsä maahan kasvamaan ja toivottavasti kukkimaan. Kasvilavaan suunnittelin jo ostavani kaupasta salaatteja ja yrttejä, jotta vielä ehtii vähän satoakin saamaan. Jännityksellä, tosin myös hieman pessimistisesti vielä vielä eilen odotin multakuormia juhannukseksi, mutta koska kaivinkonetta ei eilen vielä näkynyt tontilla saanee kuormat tältä viikolta unohtaa. Ehtivätpä nuo vielä ensi viikollakin.
Kukat kaipaavat multaa.
Sade on tehnyt tehtävänsä.
Kasvilaatikossa ei vielä kasva mikään.
Teemu ihmetteli minne muuraussangot katoavat...
Minulla alkaa loma kolmen viikon päästä ja ääneen sunnuntaina pohdin, että ehditäänkö tekemään vaikka pieni moottoripyöräreissu yhdessä joku viikonloppu. Teemu totesi meidän kyllä ehtivän, kun rakennus ei kuulemma sillä välin todennäköisesti minnekään katoa. No eihän se tosiaan taida kadota ja välillä on hyvä tehdä vähän muutakin. Nykyistä kotia ei ole vielä irtisanottu, eikä valmistumisella ole mikään hätä, vaikka toki kiva olisi päästä nopeasti muuttamaan. Tavoitteena on kuitenkin tehdä kaikki niin valmiiksi sisältä kuin vain pystyy tekemään ennen muuttoa.  Ja voisihan reissun ehkä suunnata Kokkolaan päin tuossa heinäkuun puolessa välissä, niin samalla voidaan hakea vielä vähän sisustusideoita kotiin. ;)

2 kommenttia:

  1. Noin mekin olemme yrittäneet ajatella, että ei se tosiaan katoa, ellei mitään katastrofia tapahdu. Eli emme ole tehneet kireää aikataulua vaan tehdään jaksamisen mukaan. Mutta pakko on myöntää, että mitä edemmäs päästään sitä kärsimättömämmäksi sitä tulee, eli vielä puoli vuotta sitten oli helppo sivuuttaa ihmisten kyselyt muutosta, kun se oli oikeasti kaukana, mutta nyt on alkanut itsekin jo laskeskella, että koskahan se voisi olla mahdollista... Rakentamisintoa juhannukseenne! Raksalla ollaan mekin koko jussi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Itsekään en ole kärsivällistä sorttia, mutta hyvin rakentaminen opettaa malttamaan mielensä ja toisaalta kun rakennusaika on mennyt niin nopeasti, niin on uskomatonta ajatella, että parin kuukauden päästä sisällä on jo pitkälti kaikki valmista. Tässä vaiheessa ei kyllä oikein malta olla päivääkään pois rakennukselta, vaikka nyt juhannuksellekin olisi ollut kaikenmoista muuta mukavaa tarjolla, kun eihän sitä valmista tekemättä tule. :) Meillä on vettä tullut miltei koko juhannuksen, joten sisällä on ollut hyvä puuhailla.

    VastaaPoista