29.6.2011

Sävyjä seiniin


Meillä on nyt kierretty liioittelematta ainakin kahdeksan kertaa seinät halogeenien kanssa ja nyt Teemu totesi, että saa riittää, menee kuulemma pahasti pilkun viilamisen puolelle. Huomenna siis viimeiset hionnat ja paikkauksiin pohjamaali päälle.

Värikarttoja on vilkuiltu jo pidemmän aikaa ja nyt alkaa vihdoin hahmottumaan kotimme sävykokoelma. Eteinen maalataan valkoiseksi Jasmiinin sävyllä, se näyttää nyt jo niin hyvältä valkoisessa pohjamaalissaan ja koska tilassa ei ole ikkunoita ulko-oven aukkojen ja sivuikkunan lisäksi (jotka eivät kyllä ole vielä paikallaan), valokin maksimoituu valkoisessa ympäristössä.

Ison tilan eteisen puoleinen seinä tullaan maalaamaan Tikkurilan Harso-sävyllä ja samalla  maalilla maalataan myös työhuoneen tilanjakajaseinä. Työhuoneeseen on ajateltu maalattavan seinään jonkinlainen kuvio. Esimerkiksi maailmankartta, mutta se projekti on muuton jälkeinen. Harsoa ja Kalkkia testailtiin tänään ja Harso on hyvän sävyinen, mutta makuuhuoneeseen kaavailtu Kalkki ei kyllä näyttänyt oikein miltään. Vähän pitää siis vielä hakea.
Harso löyty lukkoon.
Makuuhuoneisiin maalin sijasta ollaan mietitty myös tapetteja, mutta sävytetty valkoinen kyllä taitaa vetää tällä hetkellä pidemmän korren. Etenkin, kun kahden extrahuoneen funktioita ei olla vielä kovinkaan paljoa mietitty. Toisesta tulee vierashuone, mutta tarkemmin sisustusta mietitään myöhemmin.
 
Vaikkakin olemme valinneet kylmät maanläheiset ja melko skandinaaviset sävyt, kotona tullaan  näkemään väriäkin pieninä annoksina. Esimerkiksi nämä keltaiset iltojen päätteeksi virkkaamani pikkuyksityiskohdat tuovat kyllä piristystä värimaailmaan ja toisaalta ne saa helposti kaapin uumeniin, kun väri alkaa kyllästyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti